A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

В Долинському  КДНЗ «Мрія» пройшов  «Кольоровий тиждень»

Дата: 18.10.2017 00:21
Кількість переглядів: 1230

Мета проекту – це створення сприятливого психологічного комфорту в садочку, розширення та збагачення емоцій дітей, розвиток інтересу до свого внутрішнього світу та світу інших людей.
Кожний день особливий. Він присвячений якомусь кольору і має свою тему. Протягом дня були заплановані різні заходи: ранкова гімнастика, бесіди про колір, психогімнастика, медитації та розваги.


Понеділок. День червоний. Він яскравий і святковий.

Червоний колір – це колір життя, колір гідності, лідерства, потреба активно діяти та домагатися успіху; пристрасть, прагнення підкорювати, керувати і бути на першому місці. Червоний колір відповідає найскладнішому шляху життя – шляху мудрості, шляху кохання.
Вчимо проявляти любов один до одного, бути милосердними, допомагати кожному, хто має у цьому потребу.


 
Вівторок   – день жовтий, теплий, сонячний, солодкий.

Жовтий колір – колір сонця, радості і оптимізму. Око радіє, серце переповнюється захватом, душа співає, відчуває теплий подих. Жовтий – потреба у перспективах, надіях на краще. Колір творчості і життєздатності.
Вчимо радіти життю у різних обставинах життя, знаходити у всьому позитив.
 

 Середа у нас день синій. Він холодний і спокійний.

Синій колір асоціюється з водою і небом, вселяє в душу оптимізм і спокій, пригнічує агресивність і негативні емоції. Синій – це порядок, дисципліна. За допомогою цього кольору можна запобігти конфліктним ситуаціям.
Вчимо позитивно мислити, мріяти, добиватись поставленої мети.


 
Четвер - день зелений, ніжний, лісовий, приємний.

Зелений – колір природи, рослин. Без них неможливе життя, вони своїм корінням йдуть в землю, а листям тягнуться до неба. Небо і земля мають цілющу силу. Відповідає сільському господарству і всій економіці, фінансам, багатству. Зелений колір – скромний, спокійний, вологий, м’який. Це – надія, безпека, розквіт, юність, спокій.
Вчимо любити, берегти та бути одним цілим з природою.
 

П'ятниця - день кольоровий, він барвистий, веселковий

 

 

 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора