A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

ФК «Дніпро» Розумівка: Історія

Дата: 04.11.2018 00:11
Кількість переглядів: 17648

«Дніпро»  - аматорська футбольна команда села Розумівки Запорізького району Запорізької області.

Команда заснована у 1968 році. Домашні матчі проводить на стадіоні с.Нижня Хортиця, колишньої Розумівської сільської ради.

 

Рані роки

Офіційним роком заснування команди «Дніпро» вважається 1968 рік. Саме в цьому році, команді колгоспу ім.Орджонікідзе Запорізького району було придбано комплект футбольної форми з емблемою у вигляді букви «Д» на грудях. Велику допомогу в придбанні форми надав наш земляк – багатократний чемпіон світу та Європи серед ветеранів з греко-римської боротьби Чученко М.М., який того часу виступав у футбольній команді колгоспу ім.Орджонікідзе. Форма була придбана у ФСТ «Динамо», але команді до душі була близька інша назва. Так, завдячуючи букві «Д» на емблемі, у команди з’явилась нова назва – «Дніпро» колгоспу ім.Орджонікідзе.

 

Радянська ера

У 1968 році команда зайняла 3  місце в першості Запорізького району серед команд колгоспів. З 1969 року «Дніпро» - постійний учасник першості Запорізького району і різних футбольних турнірів. У 1973 році команда вперше прийняла участь в Кубку Запорізької області на приз газети «Запорізька правда».

У 1974 році на стадіоні в с.Нижня Хортиця, сільська команда «Дніпро» провела товариський матч з командою майстрів «Металург» м.Запоріжжя. Показавши гідну гру, з рахунком 0:3, сільські футболісти «Дніпра» поступилися команді першої ліги першості СРСР. 

 

Роки в період Незалежності України

Після розвалу СРСР, припинила своє існування і футбольна команда ФК «Дніпро» КСП ім.Орджонікідзе. Дорослі футболісти закінчили свої виступи за команду, а молодь не проявляла активної участі в футбольних турнірах Запорізької району, які дуже рідко проводилися.

Новітня історія ФК «Дніпро» розпочалась у 1998 році, коли на базі Розумівської школи була організована футбольна команда, яка прийняла участь в ряді футбольних турнірів, які проводило в Запорізькому районі ФСТ «Колос».

Активну участь в створенні нової команди прийняли Валентин Шевченко і Карен Аванесян. Результат не довелося довго чекати. Вже в березні 1999 року, команда зразу зайняла ІІ місце в турнірі з футзалу на Кубок Запорізького району. Протягом всього року, команда стабільно брала участь в турнірах серед сільських команд.

Виступи футбольної команди всіляко підтримувалися колишнім головою Розумівської сільської ради Куликом В.Г.. Вже у 2000 році, з амбітного новачка, ФК «Дніпро» з села Розумівка, перетворюється на фаворита футбольних турнірів, які проводяться у Запорізькому районі.

У 2000 році команда бере участь в обласному турнірі серед сільських команд на приз газети «Запорізька правда», і займає в ньому ІІІ місце. Завдяки спонсорській допомозі Бєляєва С.І. у 2001-2002 р. «Дніпро» бере участь в Чемпіонаті Запорізької області з футзалу (друга ліга), а також в першості облради «Колос» серед аматорських команд. На жаль, призових місць ФК «Дніпро» не зайняв, але результат цих турнірів – колосальний досвід, який був необхідний для майбутніх перемог.

На фото: Валентин Шевченко, капітан команди «Дніпро»

 

Протягом 2002/2003 років гравці ФК «Дніпро» успішно виступали на районних змаганнях з футболу і футзалу, а також на належному рівні проводили свої ігри в Кубку Запорізької області, де за вихід у фінал поступилися найсильнішому в Україні аматорському клубу «ЗАлК» м.Запоріжжя.

У 2006 році відновився чемпіонат серед команд сільських рад Запорізького району, в якому ФК «Дніпро» був призером, а у сезоні 2008 року, став чемпіоном Запорізького району. З 2008 по 2011 роки команда Розумівської сільської ради, без всілякої підтримки продовжила своє існування, і гідно виступала на змаганнях, які проводила Запорізька районна федерація футболу.

На фото: верхній ряд К.Аванесян, Ю.Кармаза, С.Захарченко, Є.Ющенко, С.Окатий, О.Попцов, В.Сергєєнко, В.Хабаров, А.Козаченко; нижній ряд: О.Циганок, В.Шевченко, В.Прокопенко, О.Василевський, В.Окатий

У 2011 році, гравці ФК «Дніпро» відмовилися від участі в турнірах, чемпіонатах і кубках, що проводилися під егідою КП ФСТ «Колос» в Запорізькому районі. Причини – погана організація, а також відсутність підтримки з боку Розумівської сільської ради.

Після довготривалої паузи, у 2013 році молоді гравці ФК«Дніпро» знову відновлюють свою діяльність, і за відсутності підтримки заявляються в Лігу МФЛ м.Запоріжжя з футзалу сезону 2013/2014 року, в якому займають ІІІ місце серед 18 команд.

У команди були всі шанси на завоювання чемпіонства, але футбольний фарт, на жаль, був не на нашому боці. «Не можна не відзначити напружену кінцівку чемпіонату в Першій лізі, де зразу п’ять команд були претендентами на перші місця. В підсумку, все вирішилося у заключному 17-му турі. До останніх секунд (!) доля золотих медалей булла невідома. В очному протистоянні з «Євроміксом», «Дніпро» зробив майже все, за для того щоб стати чемпіоном. Перемога 3:2 була ФК «Дніпро» майже в кишені. Але рокова помилка на останній секунді гри перевернула все до гори дригом…» - так цитували останній тур організатори МФЛ.

2014 рік. ФК «Дніпро» бере участь в Об’єднаному Кубку Запоріжжя з футзалу, але команда вибуває на стадії ¼ фіналу, програвши команді «Аякс» з рахунком 3:2. В цьому ж році, ФК «Дніпро» бере участь в чемпіонаті Запорізького району – команда в своїй зоні (Правий берег) займає ІІІ місце, і на жаль, не виходить у фінальну частину змагань.

23 серпня 2014 року –ФК «Дніпро» виграє традиційний турнір, присвячений Дню Незалежності  України, який проходив в с.Відрадне.

На фото: верхній ряд В.Окатий, Є.Іщенко, Б.Левченко, Є.Александров, М.Безсметрний, В.Сергєєнко, М.Калиниченко; нижній ряд: Є.Чученко, С.Окатий, О.Попцов, Д.Костюченко, В.Шевченко.

 

13 вересня 2014 року – проходить 26-й традиційний турнір «Червоного проміня» в селі Біленьке. В змаганнях приймає участь 6 команд – команда «Дніпро» виграє турнір і займає І місце!

11 жовтня 2014 року – «Дніпро» завоював ІІІ місце в турнірі пам’яті К.Великого  в с.Нижня Хортиця.

В другий раз наша команда знову заявляється в Чемпіонат Молодіжної футбольної ліги м.Запоріжжя по міні футболу сезону 2014-2015. Після зіграних ігор, хлопці займають ІІ місце, але на стадії ¼ плей-офф вибувають зі змагань.

У 2015 році «Дніпро» збирає кращих гравців та пробує свої сили у Відкритому Кубку м.Запоріжжя з футзалу. Команда виступила гідно, пройшла в груповий етап з першого місця, але на стадії 1/8 фіналу Кубка програє команді «Мотор» (2:5) та припиняє участь у турнірі.

 

4 травня 2015 року – відбувся турнір, в якому за кубок «Перемоги» змагалися команди з п’яти сел: Біленького, Розумівки, Мар’ївки, Лисогірки та Лукашевого. Команди були поділені на 2 групи. Переможцями груп стали футбольні команди з Розумівки та Мар’ївки, які продовжили боротьбу за Кубок. З рахунком 4:1 переміг «Дніпро» (Розумівка).

Командні місця були розподілені так: І місце – Розумівка, ІІ місце – Мар’ївка, ІІІ місце – Біленьке, ІVмісце – Лисогірка, V місце – Лукашеве. Найкращі гравці турніру отримали призи, грамоти, медалі.

4 серпня 2015 року (Н.Хортиця) – в турнірі, присвяченому Дню Конституції України, ФК«Дніпро» займає ІІ місце, поступившись у фіналі футбольній команді з Мар’ївки.

22 серпня 2015 року – «Дніпро» запрошують на турнір лівого берега Дніпра –пам’яті Євгена Трухіна. Команда грає на гідному рівні, не програвши жодного матчу, та не пропустивши жодного голу – «Дніпро» займає ІІ місце. Насправді, повинні були зайняти перше місце, але по забитим м’ячам, з однаково набраними очками – поступилися команді «Московка» з села Наталовка.

12 вересня 20015 року (с.Н.Хортиця) – в 27-му турнірі на Кубок «Червоного проміня» переможцем стає команда «Надія» з села Біленьке, «Дніпро» займає лише ІІІ місце.

11 жовтня 2015 року – за підсумками футбольного року, «Дніпро» виходить у фінальну частину Супер Кубку між Правим та Лівим берегами Дніпра Запорізького району. У фіналі брали участь  чотири команди, по дві кращих з кожного берега. Від Правого берега – «Дніпро» та «Надія», від Лівого берега – «Колос» з смт.Кушугум та футбольна команда з смт.Балабине. В непростій боротьбі обігравши в півфіналі команду з смт Балабине з рахунком 4:1, а у фіналі з рахунком 3:2 команду «Колос» з смт Кушугум, «Дніпро» - займає І місце та забирає кубок, який в найближчий рік буде зберігатися в Розумівці. 

6 березня 2016 року – «Дніпро» виграє Чемпіонат з футзалу Молодіжної футбольної ліги (сезон 2015/2016 р.).

В 2016 році участь приймало 14 команд. Учасниками було зігране одне коло, за результатами якого, команди що зайняли з 1 по 8 місце – виходять в плей-офф та розігрують головний трофей. В результаті запеклої боротьби переможцем стає «Дніпро». Нагороди знайшли своїх героїв.

На фото: верхній ряд: Б.Сурков, А.Довгарь, С.Якубчак, В.Окатий, М.Лось; нижній ряд: Ю.Костюченко, О.Попцов, В.Сергєєнко, В.Кислий, В.Шевченко

 

20 серпня 2016 року – ФК «Дніпро» виграє традиційний турнір, присвячений Дню Незалежності України.

27 серпня 2016 року – ФК «Дніпро» вдруге відправляється на турнір пам’яті Євгена Трухіна в смт Кушугум, де стає переможцем. Кубок відправляється до Розумівки!

На фото: верхній ряд: Є.Іщенко, В.Пиріг, Д.Костюченко, А.Козаченко, , Д.Лиманський, А.Довгарь, Є.Александров, М.Паршенко, В.Окатий, О.Веремеєнко; нижній ряд: А.Сеньків, В.Шевченко, Ю.Костюченко, О.Попцов, В.Кислий

 23 жовтня 2016 року (с.Володимирівське) – турнір до закриття футбольного сезону Правого берега. ФК «Дніпро» - займає І місце.

На фото: верхній ряд: Д.Костюченко, Б.Левченко, В.Шевченко, К.Андрющенко, К.Заяць, В.Окатий, М.Югов; нижній ряд: Є.Александров, М.Паршенко, Ю.Костюченко, О.Попцов, В.Пиріг.

В лютому 2017 року, за підсумками футбольного сезону 2016/2017, на конференції що проходила в Запорізькій райдержадміністрації, почесною грамотою «За розвиток футболу» було відзначено голову Долинської сільської ради Богдана Михайловича Федчука, а подякою заступника голови з гуманітарних питань Галину Василівну Данільчак.

Також грамотами були відзначені кращі футболісти Запорізького району – гравці ФК «Дніпро» - Олександр Попцов та Віктор Окатий.

10 лютого 2017 року – на змаганнях по міні-футболу Запорізького району, що проходили в селі Мар’ївка, футболісти ФК«Дніпро» довели – що вони кращі в районі, завоювавши Кубок Правого берега.

15 квітня 2017 року – на відкритті футбольного сезону, що проходив в селі Відрадне, ФК «Дніпро» займає ІІІ місце.

24 червня 2017 року – гравцям команди «Дніпро» вперше за 20 років  було вручено нову форму, футбольні м’ячі, сітки для воріт, кутові флажки та тренувальні фішки. Вручення проводили голова Долинської громади Богдан Михайлович Федчук та заступник голови з гуманітарних питань Галина Василівна Данільчак.

На фото: Верхнє -Футболісти Розумівської команди вручають голові Долинської громади сувенірну булаву; нижнє фото - .Голова Долинської громади Богдан Федчук та заступник голови з гуманітарних питань Галина Данільчак вручають спортивний інвнтар капітану команди ФК "Дніпро" Володимиру Сергєєнку.

Серпень 2017 року  - ФК «Дніпро» приймає участь у турнірі «Фінал- 4» (Прави-Лівий береги Запорізького району). За підсумками – команда посіла IV місце.

30 вересня 2017 року -  ФК «Дніпро» виграє Кубок району -2017, обігравши команду «Відрадне». Лише за 3 дні до фінальної гри сталі відомі дата та час проведення. Загальними зусиллями капітана команди Володимира Сергєєнка та спеціаліста зі спорту відділу освіти, молоді та спорту Романа Ленського, вдалося зібрати 12 найкращих гравців команди. У воротах – досвыдченний голкипер Валентин Шевченко. Після першого тайму – рахунок 2:2. Зібравшись з силами, та використавши помилку суперників –у другому таймі Віктор Окатий  забиває вирішальний гол. ФК «Дніпро» везе додому заслужений трофей.

На фото: верхній ряд: О.Попцов, Д.Костюченко, М.Югов, С.Окатий, О.Быдний, А.Куприяненко, Р.Ленський; нижній ряд:О.Веремеєнко, В.Шевченко, Ю.Костюченко, А.Сеньків, М.Лось.

 

В квітні 2018 року за підтримки голови Долинської ОТГ Богдана Михайловича Федчука, ФК «Дніпро» заявився в Чемпіонат МФЛ формату 9Х9, серед 12 кращих команд міста Запоріжжя.

30 вересня 2018 року в м.Запоріжжя на стадіоні «Титан», між командами «Дніпро» та «Балабине» відбувся фінал Кубку Федерації футболу Запорізького району 2018 року. З перших хвилин контроль над м’ячем взяли футболісти Розумівського футбольного клубу…Фінальний свисток, і з рахунком 5:2  - другий рік поспіль Кубок ФФЗР їде в Долинську громаду.

Кращій гравець Фіналу - Вадим Кислий, кращий гравець ФК «Дніпро» -  Віктор Окатий.

На фото: верхній ряд: М.Паршенко, А. Сеньків, М.Югов, Д.Костюченко, Г.А.Перерва, Р.Ленський, В.Сергєєнко, К.Андрющенко; нижній ряд: О.Попцов, В.Кислий, В.Шевченко, Ю.Костюченко, М.Лось, В.Окатий, К.Аванесян, К.Корєшков.

28 жовтня відбувся заключний тур Чемпіонату МФЛ м.Запоріжжя з футболу 9х9. ФК "Дніпро" вирішував долю срібних нагород з постійним учасником та багаторазовим призером чемпіонатів МФЛ командою "Сайрус"...

В цьому чемпіонаті ФК "Дніпро" стає бронзовим призером.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора