A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

«Вечори на хуторі близь Диканьки»: в Долинському відсвяткували Старий Новий рік

Дата: 15.01.2018 08:34
Кількість переглядів: 942

Новорічні свята –  це найдавніші і найпопулярніші з  календарних свят, які  протягом століть щорічно відзначаються у всіх країнах і на всіх континентах, які знають, люблять і з нетерпінням чекають люди.  І яскравим їх завершенням в Долинській ОТГ стало новорічне дійство «Вечори на хуторі близь Диканьки», яке відбулося 13 січня на базі Долинського сільського клубу.  

Фото без опису


Цього дня, 50 артистів художньої самодіяльності Новозапорізького будинку культури та учасники танцювальних колективів Новослобідського та Високогірненського сільських клубів під керівництвом директора Новозапорізького будинку культури Самелюк Т.С. подарували глядачам неповторну святкову атмосферу.
Захід розпочався з хореографічного привітання від танцювальних колективів «Сонечко» та «Вікторія» (керівник Деркач Яна), які з перших хвилин свого виступу змусили затамувати подих глядачів в очікуванні новорічної феєрії.
 Фото без опису
А далі розпочалося справжнє театралізоване дійство. Неповторна Солоха (Могильницька Вероніка) разом з Чортом (Желудько Ірина) та його свитою викрали всі зорі з неба та місяць, зробивши різдвяну ніч ще  темнішою.
 
Тим часом в теплій українській кімнаті милувалася своєю красою чарівна Оксана (Бжезицька Яна), яка вже давно запала в серце бідолашному ковалю Вакулі (Франчук Ганна). Почувши глузування та насмішки від коханої дівчини, зібрався шукати допомоги у нечистої сили. Відвідав пана Пацюка (Семенюк Дмитро), що вже давно прославився серед людей своєю дружбою з нею. Отримавши декілька порад від поважного старого козака, коваль піймав Чорта за хвоста та попрямував на його двох колісній бричці до Петербурга до самої Цариці (Гордієнко Катерини) за тими самими довгожданими черевичками. 
 Фото без опису
Поки Вакула долав перешкоди заради кохання Оксани, його мати Солоха приймала гостей пана Голову (Масловська Юлія), Чуба (Чтеян Лілія) та  Дяка (Гринь Олександр), які забрели до її хати, аби зігрітися в таку негоду, що здійнялася надворі. 
 
Отримавши бажані черевички від Цариці, Вакула поспішив до Оксани, яка з друзями (Масюкова Карина, Деркач Дарина та Гордєвський Данило)  розважалися у перед різдвяний вечір. Фінальною сценою стала зустріч головних героїв та подарунок Вакули. 
Театралізована вистава була пронизана танцювальними номерами від колективів «Живчики», «Фісташки» Високогірненського сільського клубу та «Малятко» Новослобідського сільського клубу (керівник Болотіна В.С.), які виконали хореографічні композиції «Новорічна», «Сніжинки» та «Сніговики». 
 Фото без опису
Новорічні вітання лунали і від вокального колективу «Ден і ніч» (Могильницька Вероніка та Масловська Юлія) та Вознюк Діани, які виконали  святкові пісні. А танцювальні колективи «Сонечко», «Вікторія»  та «Мегастар» Новозапорізького будинку культури супроводжували виступи казкових героїв  хореографічними номерами.

Фото без опису

 

Наприкінці вистави всіх присутніх привітали з новорічними святами Дід Мороз (завідуюча Новозапорізькою бібліотекою Заруденська Л.В.) та Снігуронька (учасниця танцювального колективу «Мегастар» Літвінова Ангеліна) та побажали добробуту,  процвітання у новому році та мирного неба над кожною оселею. 

Фото без опису
 

Всі бажаючі могли  зробити світлини на згадку біля тематичної фотозони.
 

Автор: КЗ «Центр культури та дозвілля»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора