A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Сьогодні - День Соборності України

Дата: 22.01.2018 08:42
Кількість переглядів: 842

Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. А історія наша вмита кров’ю і сльозами. 

Фото без опису
22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День Соборності України. Ця дата пов’язана з двома подіями Української революції 1918-1923 років: проголошенням IV Універсалом Центральної Ради Української Народної Республіки самостійною, незалежною, вільною та суверенною державою та Актом Злуки двох державних утворень на українських землях – Української Народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки. З цієї нагоди в закладах культури Долинської сільської ради відбувся цикл виховних та урочистих заходів. 

Фото без опису20 січня в Новозапорізькому будинку культури була проведена виховна година під назвою «Соборна мати Україна, одна на всіх як оберіг», яка розпочалася з Державного Гімну України. Гринь Анастасія продекламувала поезію про Україну. Під час відеопрезентації, директор Новозапорізького будинку культури Самелюк Т.С. пояснила дітям про історичне значення Акта Злуки. Також хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та пам'ять полеглих українських воїнів, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави в зоні проведення АТО.

Працівники Нижньохортицького сільського клубу та бібліотеки приєдналися до Запорізького флешмобу "Україна єдина!"

Фото без опису

Патріотичний діалог "Соборність України:від ідеї до сьогодення" відбувся у Високогірненському сільському клубі. Під час заходу, хвилиною мовчання вшанували пам'ять односельця-учасника АТО Мазура П.В.

Фото без опису

Автор: КЗ «Центр культури та дозвілля»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора