A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

В закладах культури громади до мови "доторкнулись серцем"

Дата: 14.11.2017 08:54
Кількість переглядів: 918

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Не залишились осторонь цієї дати і працівники закладів культури Долинської сільської ради, які  підготували та провели урочисті та виховні заходи.

Фото без опису

Новозапорізький будинок культури розквітнув різнобарв'ям кольорів, адже всі – і дорослі, і малеча – одягнули вишиванки, висловлюючи тим самим любов до рідної мови, пісні, народних традицій. У Новозапорізькій  бібліотеці працювала тематична виставка літератури «Рідне слово – диво калинове». 

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

З метою розширення знань про зародження української писемності, виховання любові до рідної мови, працівники Високогірненського клубу та бібліотеки провели інформаційний урок та виховну годину «У слові рідному велика сила є, що розбива серця та золото кує!»

Фото без описуФото без опису

А в Нижньохортицькому клубі та бібліотеці відбулася літературна виставка під назвою: "До мови доторкнімось серцем!". Всі бажаючи протягом всього дня мали змогу ознайомитись з літературою, а вже в вечері багато дітей завітали на інформаційну годину: "Подорож країною - рідна мова". Захід відбувався в режимі запитань та відповідей. Дітей цікавило: "Коли з’явилась перша українська книга? Яка це книга?", "Хто вигадав український алфавіт?", "Чому саме 9 листопада відзначають День української писемності та мови?". На всі ці, та багато інших запитань, діти знайшли відповідь під час обговорення. Також всі присутні з задоволенням прийняли участь у вікторині "Кращий знавець рідної мови!".

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

В Новослобідській бібліотеці історична  година «Цікаво знати!» та книжкова виставка.

Фото без опису

Автор: Яна Деркач

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гармонія рідного слова: в дитячому садку "Мрія" пройшов тиждень української мови та писемності


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора