A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Ліки від "уявної" хвороби: Без явних на те причин, дитину відправили до психіатричного диспансеру

Дата: 31.01.2018 09:23
Кількість переглядів: 785

Відділ надання соціальних послуг Долинської сільської ради звернувся до правоохоронних органів та  органів опіки, телепрограму «Стосується кожного» у зв’язку із виявленням  факту порушення прав та законних інтересів неповнолітньої дитини Ковальської Ксенії Едуардівни, яка проживає з прийомними батьками на території громади за адресою с. Новослобідка, Запорізького району Запорізької області.

Фото без описуФото з мережі Інтернет

Прийомна родина Глюзо Євген Валерійович та Олена Вікторівна виховують двох прийомних дітей Ковальську Ксенію Едуардівну та Ковальського Валерія Едуардовича.

14 січня 2018 року сусіди викликали поліцію до родини Глюзо. Ксенія бігала по подвір’ю в легкому одязі, плакала та просилась, щоб її впустили до будинку. В родині відбуваються дивні речі. Дівчинка більшість часу проводить не в родинному колі, а в спеціалізованих закладах. На сьогоднішній день дівчина знаходиться на лікуванні в Запорізькому психіатричному диспансері. Направлення на лікування дитини, зі слів матері, саме в цьому лікувальному закладі вона не отримала, бо в Запорізькій центральній районній лікарні їй відмовили. Тому через соціальні служби Запорізького району, які домовились з керівництвом диспансеру, родина Глюзо відправила дитину до психіатричного диспансеру без явних на те причин. Отже правоохоронним органам та органам опіки потрібно з’ясувати чи належним чином батьки виконують свої батьківські обов’язки, турбуються про психічне та фізичне здоров’я Ковальської Ксенії Едуардівни і чи немає реальної загрози життю та здоров’ю дитини. Оскільки сусіди та сусідські діти розповідають, що дівчинка контактна і в спілкуванні нічим не відрізняється від інших дітей. Проблеми у дівчинки тільки з її опікунами, так як вона (зі слів матері) відмовляється вживати ліки від «уявної» хвороби.  Дитина пояснює це тим, що після цих пігулок вона постійно спить. Останнім часом Ксенія взагалі перестала з’являтися на людях, постійно сидить в будинку. Мати пояснює, що це небажання одягатися по сезону.

Сподіваємось, що компетентні органи зможуть захистити права та законні інтереси Ковальської Ксенії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора