A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Пам'яті Героїв Крут присвячується...

Дата: 29.01.2018 10:25
Кількість переглядів: 1025

Бій під Крутами - це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження  українців, усвідомлення  права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства.


 Фото без опису


Напередодні відзначення в Україні дня пам'яті героїв керівники закладів культури Долинської сільської ради провели низку тематичних заходів. Працівники Новозапрізького будинку культури  провели виховну годину «На грані двох тисячоліть, чорніє хрест у білім полі», під час якої дітям розповіли про історичні події 1918 року, які відбулися на станції Крути. Богданова Софія, Самелюк Микита та Сасанчина Яна продекламували поезію про Крути. Присутні переглянули та обговорили відеопрезентацію.

Фото без описуПротягом виховної години зверталася увага на базові цінності українського суспільства, шлях непростого державотворення, а також вшанування  героїзму тих страшних  подій. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Крут, пам'ять героїв новітньої історії України: Героїв Небесної Сотні та  українських воїнів, які полягли за свободу і незалежність держави в зоні проведення АТО. 

У Нижньохортицькому клубі та бібліотеці відбулася зустріч за круглим столом: "Символ українського героїзму: бій під Крутами". А також виставка малюнків "Юні оборонці Батьківщини".

Фото без опису

Автор: КЗ «Центр культури та дозвілля»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора