A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Асоціація міст України ініціює проведення конкурсу «Міста, дружні до дитини»

Дата: 31.01.2018 11:02
Кількість переглядів: 799

Запорізьке регіональне відділення Асоціації міст України звертається до громад-членів організації у Запорізькій області із пропозицією взяти участь у Всеукраїнському конкурсі серед громад-членів Асоціації міст України «Міста, дружні до дитини», що реалізується у рамках проекту «ПУЛЬС» за підтримки USAID.


«У рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID, Асоціація міст України пропонує взяти участь у Всеукраїнському конкурсі серед громад-членів Асоціації міст України «Міста, дружні до дитини». Конкурс передбачає популяризацію кращого досвіду врядування, поширення ідей та практик серед громад, зокрема зі створення міст (селищ, сіл), дружніх до дітей», — йдеться у повідомленні Запорізького регіонального відділення АМУ, що було надіслано до місцевих рад області.
Всеукраїнський конкурс серед громад-членів Асоціації міст України проводиться з метою збору кращих ідей та існуючих практик створення середовищ, дружніх до дитини, впровадження кращого досвіду врядування, що враховує бажання дітей та зручні умови їх життя (особливо дітей, які потребують інклюзивного навчання, мають проблеми з обмеженням у пересуванні та прагнуть мати безбар’єрний життєвий простір); поширення кращих ідей та практик серед громад України як таких, що рекомендовані та можуть бути впроваджені на локальному рівні.
Учасниками конкурсу можуть бути: міські, сільські та селищні ради, уповноважені ними органи; заклади освіти, засновані міськими, селищними та сільськими радами, органи учнівського самоврядування, закладів освіти міст, сіл та селищ.
Також, зазначається, що переможців конкурсу буде нагороджено дипломами, а також вони зможуть пройти безкоштовне навчання у м. Києві, під час якого познайомляться із європейським досвідом створення «Міст, дружніх до дитини».
На думку запорізького регіонального виконавчого директора Асоціації міст України Ігоря Бірюкова, ? така практика наблизить громади Запорізької області та всієї України до європейського рівня місцевого самоврядування, в якому б діти почувалися більш комфортно.

Автор: АМУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
>>> Набув чинності Закон України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" 
>>> Глава Уряду: З лютого починаємо процес передачі землі поза межами населених пунктів об'єднаним громадам у власність


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора