A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

В громаді пройшли заходи до Міжнародного дня рідної мови

Дата: 23.02.2018 13:28
Кількість переглядів: 2798

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. Традиційно 21 лютого, з нагоди Міжнародного дня рідної мови, у закладах культури Долинської сільської ради була проведена низка заходів, щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої.

Фото без опису
 
Працівники Новозапорізького БК підготували та провели  тематичну виховну  годину «Нас єднає мова», під час якої діти ще раз переконалися, що українська мова – це наша національна ознака, в мові -  наша культура. Усвідомили, що треба любити і вивчати рідну мову. Наостанок, учні переглянули  відеокліп «Рідна мова».

Фото без опису        
А в Новозапорізькій бібліотеці була оформлена книжкова виставка під назвою: «Без мови – немає нації».

Фото без опису
 
Інтелектуальний турнір « Знавці  української мови» був проведений у Розумівській бібліотеці. Він розпочався зі слів: 


«Українська мова давня й молода, 

Українська мова, як жива вода.

Українська мова – діло не просте.

Українська мова із душі росте.

Буду я пишатися нею все життя

Буде в моїм серці тільки лиш вона»


Присутні дізнались про значення рідної мови в житті кожного, що в дітей, які багато читають, слово грає, переливається барвами. Наша рідна – українська мова проста для сприйняття серцем, вона є дзеркалом нашого менталітету, доброти, душевності, щирості та краси. Нашу мову потрібно любити і добре її знати. Адже,  як писав В.Сухомлинський, «слово - найтонший різець, здатний доторкнутися до най ніжнішої рисочки людського характеру. Вміти користуватися ним – велике мистецтво».

Інтелектуальна гра відбулася в два тури: в першому містились завдання з лексики, фразеології, словотвору, а другий  - глядацький тур: вправи та завдання на логічне мислення. Невід’ємною частиною заходу були практичні завдання з усної народної творчості. Учасники розгадували загадки, промовляли скоромовки, згадували прислів’я, вірші, веселинки, потішки, колисаночки. А потім розучили народну гру – забавлянку «Сміхота». З цікавістю ознайомились із книжковою виставкою до теми.

Фото без опису В Новослобідській бібліотеці був проведений круглий стіл «Мова моя калинова», а також оформлена книжкова виставка «Слово до слова і зложиться мова».

Фото без описуАвтор: КЗ «Центр культури та дозвілля» 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора