A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Наші вітання: Князь з Нижньої Хортиці відсвяткував свій 91-й день народження

Дата: 22.02.2018 15:12
Кількість переглядів: 1088

21 лютого Долинська об’єднана громада, в особі завідуючої Нижньохортицьким клубом Андрєєвої Олени та завідуючої Нижньохортицькою бібліотекою Асєєвої Марії, вітала поважного жителя села Нижня Хортиця, інваліда Другої Світової війни Князя Сергія Маркеловича, який цього дня відзначав своє 91- річчя.

Фото без опису

Народився Сергій Маркелович у селі Новопавлівка (Дніпропетровська обл, Міженський район) тут пройшло його дитинство та юність. Ще зовсім молодим юнаком його призвали на фронт, захищати Батьківщину. "Один рік пробув я у самому пеклі війні, до того трагічного випадку, коли мене та мого побратима Кузнецова Миколая Михайловича було тяжко поранено" - розповідає Сергій Маркелович.  Він отримав важку травму голови, і тільки професору Єлізарову вдалося врятувати юнака.

Після війни 46 років свого життя присвятив сільському господарству, працював механізатором та навчав молодих комбайнерів роботі на полі. Має безліч орденів та нагород, але зі сльозами на очах згадує, що не вистачає ще двох орденів, які хулігани просто зірвали з його кітеля, бо вони чимало коштували. На питання "Як Ви себе почуваєте?", з посмішкою відповідає: "Почуваю себе на 300 років тому, що довелось пережити багато чого".

Сергій Маркелович завжди цікавиться новинами, дивиться телевізор. З неймовірним сумом в очах згадує учорашній День Героїв Небесної Сотні, бо йому, як нікому, відомо що таке загибель побратимів, він як ніхто розуміє цей біль втрати...

Ми, Долинська об’єднанна громада, з гордістю вітаємо Князя Сергія Маркеловича з Днем народження. Щиро бажаємо здоров’я, наснаги, життєвих сил, та  хай у його житті буде побільше світлих та радісних днів!

Автор: КЗ «Центр культури та дозвілля»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора