A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Трагічний жовтень: В закладах культури та освіти згадували операцію "Захід"

Дата: 24.10.2017 15:58
Кількість переглядів: 906

Суспільно - економічні та ідейно – культурні перетворення в Галичині, на Волині та Буковині у другій половині 1940 – х років, що здійснювалися сталінським керівництвом силовими методами: репресіями та депортаціями -  спонукали до акцій непокори серед місцевого населення.  Проте  жовтень 1947 року  - став особливо  трагічною датою для українського народу, адже понад 76 тисяч жителів Західної України були депортовані. Ця операція відбувалася під кодовою назвою «Захід».


В рамках проведення єдиного дня інформування населення щодо відзначення 70-их роковин масової депортації населення західноукраїнських областей в закладах культури Долинської сільської ради відбулися інформаційно – просвітницькі заходи, на яких були присутні різні категорії населення.
Працівники Новозапорізького БК та бібліотеки провели інформаційну годину під назвою: «Операція «Захід».


                               
 

У Нижньохортицькому клубі відбувся перегляд  та обговорення відеофільму "Сторінками історії. Депортації часів СРСР", під час якого діти  дізналася про страшні події  на час депортації. 

 

В Новослобідській бібліотеці проведений круглий стіл «Сторінками пам’яті»
В бібліотеках Долинської сільської ради  також  були оформлені тематичні книжкові та інформаційні виставки.
 
Бабурська бібліотека

В свою чергу інформаційно-просвітницькі заходи були проведені і в освітніх закладах Долинської громади.

Так, в Новозапорізькій школі відбувся перегляд фільму "20 кроків до мрії", проведено відкритий урок з історії України « 70-ті роковини депортації населення Західноукраїнських областей", круглий стіл «Порушення прав людини» та години спілкування "Злочини тоталітарного режиму».


У Розумівській школі для учнів старших класів проведено: єдиний урок "Операція, що перевернула життя", відеозустіч з очевидцями подій Іваном Павликівським та Марією Українець, а також просвітницька година "Від злочину не сховатись. Документи розповідають".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора