Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Долинська громада придбає житло для сімейних лікарів

Дата: 03.04.2018 15:55
Кількість переглядів: 897

13 грудня 2017 року було зареєстровано КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Долинської сільської ради Запорізької області. 

Фото без опису

У штатному режимі Центр працює з 2 січня 2018 року. У його складі: Розумівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ), Долинська АЗПСМ, Новослобідська АЗПСМ, Бабурський ФП, Новозапорізький ФП, Новохортицький ФП, що обслуговують 9 сіл (Долинське, Нове Запоріжжя, Новослобідка, Бабурка, Хортиця, Високогірне, Канцерівка, Розумівка, Нижня Хортиця), з населенням понад 6 тисяч осіб. 

Доводилося все створювати з самого початку, бухгалтерію, набирати кадри. Зараз перебуваємо на стадії отримання ліцензії на ведення медичної практики. Завдяки всебічній підтримці Долинської сільради та депутатського корпусу поступово оновлюється матеріально-технічна база. Придбано медичні діагностичні прилади: глюкометри, пульсосиметри, електрокардіографи, ростоміри, ваги дитячі та дорослі, а також кушетки, медичні сумки, які укомплектовані всім необхідним для надання первинної медичної допомоги.

Придбали два спеціалізовані автомобілі для Долинської та Розумівської АЗПСМ, також виділені кошти для придбання авто для Центру. Зберегли стоматологічний кабінет в Долинській та Розумівській АЗПСМ. У рамках медреформи сесія сільської ради виділила кошти для придбання комп’ютерної техніки, проведенню мережі Інтернет для зв’язку між медзакладами, що сприятиме створенню електронного реєстру пацієнтів тощо. 

З медичної субвенції, яка надходить з держбюджету, 60% йде на вторинну ланку медицини – ЗЦРЛ, 5 дитяча лікарня, 9-й пологовий будинок, жіноча консультація; а 40% залишається на первинну медицину.
У рамках реформування якщо людина визначилася з сімейним лікарем, то вже зараз може звертатися до нього, залишати контактні дані, щоб згодом підписати з ним угоду про співпрацю. Терміну обов’язкової подачі декларації немає, ви можете це зробити у будь-який зручний для вас момент. 

Однак з медичними кадрами є проблема, не вистачає сімейних лікарів та медсестер. Наразі працює сімейний лікар у Долинській АЗПСМ – Наталія Вікторівна Заруденська, у Розумівській АЗПСМ та Новослобідській АЗПСМ – вакансії. Днями на сесії Долинської сільської ради було прийняте рішення про виділення коштів для придбання житла для сімейних лікарів у Долинському та Розумівці. Тож ласкаво просимо!

У планах – облаштування лабораторії для забору крові та інших аналізів. Пообіцяв виділити кошти для обладнання сучасної лабораторії народний депутат України Вадим Кривохатько.
Щиро дякую Долинській сільраді, особисто голові Б.М. Федчуку та депутатському корпусу за сприяння у розвитку медицини, сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю.

Олександра Важніча,
головний лікар КЗ «ЦПМСД» ДСР ЗР ЗО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора