A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Світле свято Великодня

Дата: 06.04.2018 14:58
Кількість переглядів: 1080

Разом з пробудженням природи від зимового сну в Україні починається весняний цикл народознавчих свят. На цей період припадає одне з найбільших християнських свят – Великдень, початки якого сягають ще десятого століття. Це світле і радісне свято Воскресіння Сина Божого – Ісуса Христа.  

Фото без описуТому і захід, проведений напередодні в Розумівській  бібліотеці, мав назву  «Світле свято Великоднє». На захід завітала Весна (Бурлака Марина), яка зачарувала всіх присутніх своєю піснею. Присутні дізналися стародавні легенди та перекази про Великоднє свято, які переплітались виступами дітей.

Фото без описуВідвідувачі ознайомилися з відео щодо традицій фарбування та розпису маленьких  різнокольорових «сонечок – крашанок». Про значення кожного  кольору розповіли  самі діти, які виступали в  ролях крашанок та писанок. Чудові пісні до свята виконали: Бардачова Каміла та Старченко Марія. Також учасники драматичного гуртка показали сценку «Святковий Великодній кошик»:

  • «А вони не забарились, і, як в казці , появились:

пишнобока гарна паска і худенькая ковбаска,

тут дівчаток йде гурток, писанок і крашанок.

Ось компанія іде: шинка, сир і масло, хрін бреде. Тут і свічка.»

-     Христос Воскрес!  - скажімо в мирі і добрі!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора