A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

До уваги суб'єктів господарювання, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин

Дата: 13.04.2018 14:14
Кількість переглядів: 1117

Звертаємо Вашу увагу щодо необхідності дотримання агровиробниками встановлених вимог стосовно оброблення сільськогосподарських культур та земель пестицидами і агрохімікатами.

Для уникнення можливого негативного впливу пестицидів на людину і навколишнє середовище сільськогосподарські підприємства повинні суворо дотримуватись правил техніки безпеки при роботі з ними.

Фото без опису

Відповідно до статті 37 Закону України «Про бджільництво» з метою недопущення загибелі бджіл суб'єкти господарювання, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов'язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це органи місцевого самоврядування, населення та пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

Оскільки, господарства сповіщають населення про місце і час обробок пестицидами через сільську раду, то власники пасіки повинні зареєструватись в сільській раді на території якої вона знаходиться.

Роботи з пестицидами, враховуючи вплив та безпечність на бджіл, слід проводити у вечірні (18-20) години при мінімальних повітряних потоках шляхом обприскування наземною апаратурою, при цьому пасіки необхідно вивести не менш ніж на 5 км від оброблюваних ділянок або ізолювати їх на термін до п'яти діб в залежності від внесеного препарату.

Фото без описуВраховуючи токсичність всіх пестицидів для бджіл, обприскування сільськогосподарських культур, які є медоносами потрібно проводити у фазу бутонізації до цвітіння (в ранні та вечірні години). Обробки інсектицидами в садах, на ріпаках та інших медоносних культурах в період цвітіння не проводяться.

Працівники, які працюють з отрутохімікатами, повинні пройти медичний огляд і мати допуск і посвідчення на роботу з отрутохімікатами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора