A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

В Розумівці віддали шану славетному сину рідного краю

Дата: 19.04.2018 14:36
Кількість переглядів: 1279

 У Розумівському історичному музеї імені Москаленка Павла Пилиповича проведено годину  мужності, присвячену ювілею – 100-річчю з дня народження його засновника.

Упродовж віків щедра земля українська дає світові особистості, чиї імена золотом вписані на скрижалях історії. На жаль, Москаленка Павла Пилиповича, уже немає серед нас, але те, що він зумів зробити, те, що він зібрав по краплинці, буде століттями після нас. Наша гордість і шана славетному сину рідного краю – мешканцю нашого села, вчителю, ветерану війни, високоморальній особистості, ім’я якого носить історичний музей.

Голубими птахами у музейній кімнаті злітали задушевні, щирі слова, які струшують спокій, маревне мерехтіння спогадів, що бентежать думку, чарують душу, навівають згадку про його прожиті роки. Відвідувачі  уважно слухали розповіді гостей, доля яких нероздільно зв’язана із долею музею та його засновником: голови Громадської організації "Ветеран Долинської громади" – Білика Віктора Петровича, старости Розумівського старостинського округу – Богоутдінової Наталії Миколаївни, вчителя історії – Білоус Людмили Миколаївни.

    Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Москаленка Павла Пилиповича.

                        «Бережуть сторінки, стенди і вітрини

                            І славу і гіркоту минувших літ.

                            Все в пам’яті зберегти повинні ми,

                            Забути про минуле ми не маєм права, ні!»

Автор: КЗ «Центр культури та дозвілля»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора