A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Працівники освіти та культури приєдналися до святкування Дня вишиванки. ФОТО

Дата: 19.05.2018 11:25
Кількість переглядів: 1143

Вишиванка – це наша національнагордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Фото без опису17 травня  в Розумівській школі за традицією відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

Фото без опису

У Всеукраїнській акції «День вишиванки» взяли участь не лише учні, а й вчителі, персонал школи. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. Розпочався день святковим флеш – мобом «Україна – Вишиванка», в якому взяли участь учні 1-11 класів. На перервах для учнів початкової школи педагогом – організатором  Коваль В.І. та учасниками учнівського самоврядування організовано конкурс малюнка на асфальті «Вишиванка і Я». Кожен намагався намалювати якнайкраще. Учні 9,10 класів в шкільній медіатеці переглянули відеоматеріал «Вишиванка  - оберіг українського роду», та долучились до таємниці вишиванки, як коду життя.

Фото без описуКласний керівник 3 класу Безсмертна Л.І. провела для своїх вихованців  виховну годину «Вишиваночка моя», дітлахи поринули у чарівний світ вишивки. Учні  групи продовженого дня з вихователями Богоутдіновою О.С. та Походєєвою Н.В. завітали до шкільної медіатеки на годину спілкування. Бібліотекар Гринь А.А.ознайомила з історією української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка.

Фото без опису

Проведення такого свята  в школі продемонструвало, що учні та працівники школи відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традиційсвого народу.

 

Працівник Нижньохортицького клубу та бібліотеки  організували яскраву ходу  до Дня вишиванки в нових українських костюмах. 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора