A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Підготовка до літа: В закладах освіти громади пройшли перевірки

Дата: 22.05.2018 09:32
Кількість переглядів: 1248

Літо є найсприятливішим періодом для зміцнення здоров’я, загартування та всебічного розвитку дітей. Оздоровлення дітей у літній період – складова частина роботи дошкільних закладів та пришкільних таборів. 

Виконання організаційних заходів, щодо початку оздоровчого періоду у навчальних закладах Долинської сільської ради перевіряла комісія, яку очолив голова Долинської сільської ради – Богдан Михайлович Федчук. До складу комісії ввійшли: заступник сільського голови з гуманітарних питань – Галина Василівна Данільчак, представники відділу освіти та начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  управління Держпродспоживслужби в Запорізькому районі -  Звєрєв Г.В.

Перевірка проведена в 2 опорних закладах загальної середньої освіти та 2 комунальних закладів дошкільної освіти Долинської сільської ради.

В плані визначення готовності до роботи в літній сезон 2018 року та відкриття таборів денного перебування дітей  були перевірені двотижневі перспективні меню. Особлива увага приділялася якості продуктів харчування, наявності документів, які посвідчують якість та безпечність, виконанню санітарно-гігієнічних вимог щодо організації харчування, додержанню технології приготування їжі, стану технологічного та  холодильного обладнання, наявність документації з організації харчування.

Для перегляду комісії надані плани по виконанню заходів по оздоровленню дітей. Особлива увага приділяється зміні режиму дня в закладах дошкільної освіти: скорочення занять, збільшення часу для  денного сну, істотно подовжується перебування дітей на свіжому повітрі, організація питного режиму, наявність ігрових та фізкультурних майданчиків. Це -  оздоровчі доріжки, трав’яне покриття на ігрових майданчиках, що дозволить дітям ходити босоніж, що забезпечення вираженого ефекту загартовування, водні процедури після сонячних ванн.

Робота з дітьми  в  літній оздоровчій період в  пришкільних таборах здійснюється відповідно  до календарного  освітньо-виховного плану з перспективою не менше ніж на 3 тижні.

Протягом оздоровчого періоду перед закладами поставлено важлива мета – створити умови для забезпечення оздоровлення, збереження життя дітей та подальшого формування їхньої життєвої компетентності.

Автор: Відділ освіти, молоді та спорту Долинської сільської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора