Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Зелена неділя в народних традиціях

Дата: 29.05.2018 09:31
Кількість переглядів: 1917

Свято Трійці часто називають Зеленим святом. Адже зелений колір символізує життя і зростання. В цей час природа буянить, а ми радіємо їй і святкуємо Святу Трійцю.                                                                       Фото без опису                                                                                      

До цього свята у Розумівській сільській бібліотеці відбулася народознавча година «Зелена неділя в народних традиціях». Діти слухали розповідь про святкування Трійці на Україні, декламували вірші.

Фото без опису

Потім прикрасили народознавче дерево різнокольоровими стрічками та вінками. На зеленій галявині, на природі, водили хороводи з піснями, а також  провели естафету прислів’їв, приказок та прикмет про свято, відгадали цікаву  вікторину.

Фото без опису

Цього ж дня  був проведений  майстер – клас  плетіння віночків з весняних квітів та зелені трав. Бо за народними традиціями на день Святої Трійці готують обереги з гілок, квітів і трави, які захищають житло і людей від усього злого і приносять добро. Знайомили з технікою плетіння віночків сестри  Обрєзкові  Олександра та Єсенія.

Фото без описуФото без описуФото без опису Радісний настрій переповнював душі дівчаток – красунь від результату своєї роботи.   

Автор: КЗ «Центр культури та дозвілля»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора