Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Інформація для родин, які мають дитину з інвалідністю

Дата: 25.10.2018 08:54
Кількість переглядів: 747

БФ «БО «Карітас Запоріжжя» в рамках проекту «Підтримка дітей та молоді з інвалідністю» має можливість організувати розвивальний простір для дітей з інвалідністю та їх сімей.

Фото без описуТематичне фото з мережі Інтернет

Мета: надати соціальні, психологічні, педагогічні послуги дітям та їх родинам для розвитку навчання та майбутньої самореалізації. 
Реалізація проекту скерована на створення позитивного середовища для дітей, молоді та їхніх сімей. Діяльність в рамках проекту сприятиме соціальній інтеграції людей з інвалідністю.
Соціальні умови, брак соціальної і медичної опіки, бідність ставлять батьків у позицію залежності від опіки над дітьми. Діти і молодь з інвалідність часто ізольовані у своїх домівках і обмеженні у спілкуванні та не беруть участь у житті місцевих громад через низький рівень толерантності у суспільстві.
Сім’я, яка має дитину з інвалідністю, має різні проблеми не тільки із дитиною, така ситуація впливає на всю сім’ю. 
Саме тому основними завданнями проекту є:
1. Психологічна та фізична реабілітація дітей, молоді з інвалідністю та їхніх сімей, що включатиме супровід та допомогу (діагностика, індивідуальна підтримка, психолого-педагогічне консультування)
2. Організація заходів соціальної інтеграції: 
- Навики соціальної інтеграції (відвідування громадських місць, взаємодія бенефіціарів та інших членів місцевих громад);
- Соціальні навики та навики самообслуговування (організація тренінгів для отримання досвіду жити більш незалежно: турбота про власне здоров’я, гігієну, здійснення покупок);
- Творчі навики (робота майстерень у різних арт-техніках та з різними матеріалами).
1. Організація зустрічей родин для надання можливості дітям з інвалідністю, їхнім батькам, сиблінгам адаптуватись в соціальні групи, розширити коло спілкування, мати друзів та підтримати один одного. 

 

Графік роботи:
Вт. – Пт.: 10.00 – 13.00
Сб. : 10.00 – 17.00

Наші координати: 

Офіс: м.Запоріжжя, вул.Семафорна,8, 

Конт.телефони: 050-344-90-09, 050-344-31-80

Виконавчий: соціальний педагог проекту - Макарова Л.Т. (095-936-9166;  097-333-5091)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора