Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

В Долинській сільській раді презентували гендерні ініціативи

Дата: 09.11.2018 09:28
Кількість переглядів: 685

Днями, у Долинській об’єднаній територіальній громаді відбулася інтерактивна дискусійна зустріч з секретарем ради Світланою Рибак, заступником голови Галиною Данільчак, жінками-депутатками щодо викликів, з якими стикаються жінки та дівчата у Запорізькій області та впливу децентралізації на ситуацію з гендерною рівністю.

Фото без опису

Тематичне фото з сайту glavcom.ua

Керівниця проекту Тамара Огородова презентувала гендерні ініціативи, які були реалізовані в Запорізькій області та Україні – проведення гендерних бюджетних аналізів, приєднання до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад, результати дослідження в рамках проекту, відзначивши, що 74% опитаних вважають, що жінка в українському суспільстві зазнає дискримінації, 69% опитаних зазнали сімейного насильства відносно себе, 81% знайомих опитаних жінок зазнавали сімейного насильства, а 76% опитаних вважають, що сімейне насильство є гострою проблемою в українському суспільстві.

Фото без опису

Представниці Долинської ОТГ відзначили важливість забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, реалізації гендерних ініціатив. Особливо наголосили на гостроті питання протидії гендерній дискримінації, з якою стикаються жінки у владі в громаді з боку деяких чоловіків-депутатів. Була створена ініціативна група у громаді з підтримки гендерних ініціатив.

Фото без опису

Захід був проведений в рамках проекту «Партнерство для реалізації гендерних ініціатив у Запорізькій області» реалізується в рамках конкурсу грантів Міжнародного благодійного фонду «Український жіночий фонд».

Джерело: zp-pravda.info


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора