A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

В селах громади пройшли вуличні акції проти насильства

Дата: 30.11.2018 16:30
Кількість переглядів: 859

Не дивлячись на холодну погоду за вікном, в селах сільської ради пройшли вуличні акції під назвою «Насильству – ні!» та «16 днів проти насильства» в рамках Всесвітньої кампанії «16 днів проти насильства».


Тематичне фото з сайту komr.gov.ua

Під час заходу жителям громади були надані консультації та тематичні буклети, адже проблема насильства стоїть дуже гостро на сьогоднішній день.

07.01.2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який визначає організаційно-правові засади запобігання та протидії домашньому насильству, основні напрями реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, спрямовані на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства.

Так, згідно зазначеного Закону створені спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству, такі як обмежувальний припис стосовно кривдника та терміновий заборонний припис стосовно кривдника. Терміновий заборонний припис виноситься строком на 10 діб уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України. Обмежувальний припис видається на строк від одного до шести місяців і видається згідно судового рішення.

Ці заходи, створені, насамперед, щоб захистити та врятувати осіб, які постраждали від домашнього насильства. Бережіть себе та своїх близьких!

Автор: Галина Назаренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора