A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

В регіоні збільшився тіньовий обіг металобрухту

Дата: 13.12.2018 21:36
Кількість переглядів: 651

Як повідомляє, Запорізька облдержадміністрація, на сьогодні в області залишається загрозлива ситуація, пов’язана із зростанням тіньового обігу металобрухту.

 

Фото без опису

Збільшилась кількість випадків зловмисного пошкодження майна та обладнання ПАТ «Укртелеком», ПАТ «Запоріжжяобленерго», Запорізької дирекції залізничних перевезень регіональної філії  «Придніпровська залізниця» та ЗКП МЕТ «Запоріжелектротранс».

Щомісяця оператори телекомунікацій та суб’єкти господарювання інших сфер  діяльності, органи влади та військові частини зазнають багатомільйонних збитків від злочинів, пов’язаних з крадіжками телекомунікаційного обладнання та пошкодженнями телекомунікаційних мереж, кабельних, радіорелейних ліній зв’язку, порушенням цілісності колодязів кабельної каналізації електрозв’язку.

Як зазначає ЗОДА, вилучене злочинним шляхом майно та обладнання вищезазначених підприємств області, які забезпечують життєдіяльність області, потрапляє на промислові майданчики спеціалізованих підприємств із заготівлі, переробки металобрухту кольорових та чорних металів і в кінцевому рахунку – на металургійно-переробні підприємства або експортується.

Масовий характер крадіжок та пошкоджень перш за все пов’язаний із наявною можливістю «збуту» краденого до так званих «нелегальних» пунктів прийому металобрухту, які відкрито з порушенням законодавства України. Такі приймальні пункти приймають елементи телекомунікаційних мереж та іншого промислового обладнання, стимулюючи тим самим зростання кількості злочинів.

Зважаючи на вищевикладене, просимо мешканців Долинської громади повідомляти поліцію, або орган місцевого самоврядування (сільську раду) про нелегальні пункти прийому металобрухту, які можуть працювати в населених пунктах Долинської ОТГ, для подальшої перевірки зазначених об’єктів та їх закриття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора