A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

До уваги населення! Про застосування пестицидів та агрохімікатів.

Дата: 30.01.2019 08:47
Кількість переглядів: 560

      Для запобігання отруєння бджіл та їх максимального збереження під час обробки медоносних рослин та садів агрохімікатами повідомляємо про таке.
    Відповідно до статті  37 Закону України «Про бджільництво» з метою недопущення загибелі бджіл суб’єкти  господарювання, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не  пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це органи місцевого самоврядування, населення та пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.
   Оскільки, господарства сповіщають населення про місце і час обробок пестицидами через сільську раду, то власники пасіки повинні зареєструватись в сільській раді на території якої вона знаходиться.
     Роботи з пестицидами, враховуючи вплив та безпечність на бджіл, слід проводити у ввечері (18-20) години при мінімальних повітряних потоках шляхом обприскування наземною апаратурою, при цьому пасіки необхідно вивести не менш ніж на 5 км від оброблюваних ділянок або ізолювати їх на термін до п’яти діб в залежності від внесеного препарату.
  Враховуючи токсичність всіх пестицидів для бджіл, обприскування сільськогосподарських культур, які є медоносами потрібно проводити у фазу бутонізації до цвітіння (в ранні та вечірні години).
Крім того, рекомендуємо використання інтернет – ресурсів, зокрема системи моніторингу «GRAND EXPERT» (веб-сайт: www.grand.expert), використання якого покращить комунікацію та  стане додатковим дієвим механізмом по запобіганню отруєнь бджіл.
    Про назви, марки наявних агрохімікатів або тих, що плануєте  придбати для застосування у 2019 році,можете ознайомитись у Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора