A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Реформа децентралізації створила можливості для розвитку громади.

Дата: 27.03.2019 13:02
Кількість переглядів: 622

     

Завдяки реформі децентралізації, ініційованій та підтриманій Президентом України Петром Порошенком, доходи місцевих бюджетів зросли більш ніж втричі. 

За останні 2 роки бюджет Долинської  сільської ради  зріс на  60 % – до  57 млн. грн 

Досі українська влада намагалася якомога більше повноважень та ресурсів акумулювати у центрі, а вже потім перераховувати кошти на власний розсуд. Децентралізація – це безпрецедентний крок Президента:
–    Завдяки його підтримці ми змогли збудувати  та відремонтувати  12 доріг вартістю 17 млн.745 тис 156 грн;
–    Провели реконструкцію вуличного освітлення в с.Хортиця, с. Розумівка та інших сіл на суму 2 млн.  86 тис. 416 грн.
–    Закупили нову техніку для комунального господарства це сміттєвоз з боковою загрузкою  на суму 1млн.999тис.800 грн. ,  сміттєвоз з задньою загрузкою на суму 2 млн.198 тис.400 грн. , трактор – екскаватор вартістю 987 тис. грн..
–    Три спеціалізовані  санітарно транспортних засоби для КНП « Долинський центр первинної медико-санітарної допомоги»

–    Зробили дві школи опорними та відремонтували в них  харчоблоки , закупили нове обладнання , електроплити , холодильники електром*ясорубки,  посуд та інше;
–    Відремонтували  по п*ять природничо – математичних  класів в кожній школі та закупили сучасне мультимедійне обладнання , парти та меблі, наочність та дидактичний матеріал  на суму 3 млн.грн.
–   Зробили капітальні ремонти перших класів  та  закупили сучасне обладнання згідно програми Нової Української школи на суму 1 млн.грн. 
–    Придбано шкільний автобус на суму 1 млн.565 тис грн..
– Провели сучасні ремонти  у двох дошкільних закладах   , закупили сучасну комп’ютерну техніку, холодильники ,  телевізори, меблі, пральні машини та кондиціонери.

Сьогодні ми, маємо чіткий план розвитку нашої ОТГ та можемо бути впевнені, що на його реалізацію нам вистачить ресурсів. Ми плануємо найближчим часом провести :
1.Капітальне будівництво другого поверху , перекриття та утеплення з використанням енергоефективних матеріалів з  сучасним оформленням фасаду Новозапорізької опорної школи на суму близько  10 млн.грн.
2. Реконструкція Розумівської школи з сучасним перекриттям та утепленням з використання енергоефективних матеріалів на суму близько 10 млн.грн.
3.  Капітальне будівництво трьох  спортивних майданчиків у селах Нове Запоріжжя, Долинське, Розумівка на суму близько 10 млн. грн.. 
4.  Проведення сучасних ремонтів в будинках культури та амбулаторіях.
5. Створення сучасного ЦНАПу.


  Ми впевнені, політика децентралізації буде продовжена Президентом Петром Порошенком. Лише він може гарантувати незворотність цієї реформи. 

   Так як,  одна справа коли обіцяють , а інша коли ми  бачимо проведення реформ в дії. Реформи завжди йдуть важко однак ми впевнені в покращенні життя людей та країни в цілому .  Реформа децентралізації створила можливості для розвитку громади та вирішення реальних потреб і проблем населення на місцях.  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора