A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

З нагоди відзначення 33-річниці Чорнобильської трагедії!

Дата: 02.05.2019 11:15
Кількість переглядів: 1198

 

Ми атомні заложники прогресу.

Вже в нас нема ні лісу, ні небес.

Так і живем од стресу і до стресу,

Абетку смерті маємо – АЕС.

Л. Костенко

      В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогади про які щоразу пронизують серця гострим болем. Одна із таких дат – 26 квітня 1986 року. Це одна із найжахливіших катастроф в історії людства, ім’я якій – Чорнобиль, що понівечила людські долі, багатьох забрала у вічність. Але є пам’ять…І саме вона – рушій еволюційного поступу в майбутнє й оберіг найвищих загальнолюдських цінностей. 

    З нагоди відзначення 33-річниці Чорнобильської трагедії  в закладах культури Долинської сільської ради відбулися  інформаційно – просвітницькі та меморіальні заходи. Працівники Нижньохортицького клубу та бібліотеки провели виховну годину "Дзвони Чорнобиля гудуть по Україні". Під час якої розповіли про ліквідаторів на Чорнобильській АЕС, про сучасний стан зони віддудження, та наголосили небезпеку радіації для усього живого.

Фото без опису

 

     Працівники учасники художньої самодіяльності Новозапорізького будинку культури на чолі з завідуючою Новозапорізькою бібліотекою Гринь Анною  відвідали героя - ліквідатора Пліса Володимира Васильовича (с.Нове Запоріжжя).  Також в місцевій книгозбірні оформлена тематична книжкова виставка «Чорнобиль не має минулого часу», а для дітей була проведена інформаційна година «Зона відчуження».

Фото без опису

 

У Новослобідській бібліотеці була оформлена книжкова виставка "Чорнобиль - два кольори часу"

Фото без опису

       Проходять роки, та біль Чорнобильської катастрофи ніколи не зітреться з людської історії, не згасне у віках. Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.

 

КЗ «Центр культури та дозвілля»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора