A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Всеукраїнський день діагностики раків шкіри

Дата: 10.05.2019 14:35
Кількість переглядів: 738

   10 травня 2019 року в Україні вже 11 рік поспіль відбувається проведення організаційних та діагностичних заходів з нагоди Всеукраїнського Дня меланоми (в рамках Всесвітнього Дня меланоми). Відповідні заходи у всеукраїнському масштабі проводяться щорічно з 2009 року згідно з протоколом приєднання України до Всесвітньої програми «Євромеланома», учасниками якої є понад 20 європейських країн.

     Ініціаторами проведення цього заходу є кафедра дерматології та венерології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (опорна кафедра МОЗ України зі спеціальності «дерматовенерологія»), Українська асоціація лікарів – дерматовенерологів  та косметологів (членами якої є понад 2500 лікарів), Інститут дерматокосметології доктора Богомолець, громадська організація «Стоп меланома».

    Моніторинг захворюваності на злоякісні захворювання шкіри за даними ВООЗ свідчить про загальносвітову тенденцію щодо збільшення кількості відповідних хворих. На сучасному етапі смертність від меланоми в Україні становить 95%, що обумовлено несвоєчасною діагностикою на ранніх етапах цього злоякісного новоутворення шкіри. Всього за 10 попередніх років (2009-2018 рр.) в рамках проведення Всеукраїнського Дня меланоми в Україні було оглянуто 379360 пацієнтів, серед яких було виявлено 1168 випадків меланоми та 3541 випадок раку шкіри.

Метою акції є:

  1. Надати населенню безкоштовний доступ до сучасних скринінгових методів обстеження пігментних новоутворень шкіри.
  2. Покращити виявлення та реєстрацію раків шкіри на ранніх стадіях, що дозволить суттєво знизити смертність від цієї групи захворювань.
  3. Сформувати відповідальне ставлення громадян до свого здоровя.

 

     Для раннього виявлення захворювання на рак шкіри у Запорізькому обласному клінічному онкологічному диспансері 10 травня 2019 року буде проводитися безкоштовна дерматоскопія всіх підозрілих родимок і новоутворень.

     Місце знаходження закладу: Запорізька область, м.Запоріжжя, вул.. Культурна – 177А.

    Контактна особа в питаннях організації заходу: Головань Олена Миколаївна, тел.. (061)286-21-12 (з 08.00-15.00)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора