A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

«Роль місцевих органів влади у забезпеченні захисту прав дітей в умовах децентралізації»

Дата: 20.05.2019 12:09
Кількість переглядів: 491

     16.05.2019 відбувся короткостроковий тематичний семінар на тему: «Роль місцевих органів влади у забезпеченні захисту прав дітей в умовах децентралізації», участь в якому приймали начальники служб у справах дітей області, представники виконавчих комітетів сільських, селищних, міських об`єднаних територіальних громад, Департаменту захисту прав дітей та оздоровлення Міністерства соціальної політики України. Від Долинської сільської ради участь приймала начальник відділу соціального захисту населення Галина Назаренко.

      В ході роботи, Інна Гончарук – представник Міністерства соціальної політики України наголосила на якнайшвидшому створенні служби у справах дітей в структурі виконавчого комітету.

За 2018 рік реформовано 59 закладів інституційного догляду та виховання дітей, 22 ліквідовано.

       Тимчасове влаштування дитини, реєстрація знайденої чи підкинутої дитини, що залишилась без піклування батьків, збір документації та надання статусу, предстаництво інтересів дітей в судах, контроль за цільовим використанням аліментів, це ще не весь перелік функцій, що повинен перейти до служб у справах дітей ОТГ.

Фото без опису

Фото без опису

     Діти – майбутнє нашої Нації, і тому, ми повинні створити максимально сприятливі та належні умови для захисту прав та інтересів дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора