A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Вітаємо сторічну ювілярку!

Дата: 01.07.2019 09:33
Кількість переглядів: 688

     28 червня свій 100 – річний ювілей відсвяткувала жителька села Долинське – Сакунова Ольга Павлівна! З Днем народження, ювілярку, прийшли привітати голова Долинської сільської ради – Федчук Богдан Михайлович, заступник сільського голови з гуманітарних питань – Данільчак Галина Василівна, заступник голови громадської організації «Ветеран Долинської громади» – Свириденко Любов Петрівна, директор комунального закладу «Центр культури та дозвілля» - Галушка Ольга Анатоліївна та вокальний ансамбль Долинської ОТГ – «Маків цвіт».

Фото без опису

 

    Сакунова Ольга Павлівна  народилася 28 червня 1919 року в Оренбурзькій  області.  Родина Ольги Павлівни мало чим відрізнялася від решти тодішніх селянських сімей. Злидні та бідність панували в сімї, в якій  виховувалося четверо дітей.

    У  1936 році родина переїхала до села Дудчани Херсонської області. Дівчинка закінчила 4 класи.  Рано помер батько, тому юна Ольга пішла  працювати - пасти колгоспну худобу. Дівчинка  допомагала матері, що  залишилася сама з чотирма дітьми.  Під час голодомору помер молодший братик. Старша сестра, налякана його смертю,  назбирала жменю пшеничних колосків, а їх забрали комуністи   під час обшуку.

       Друга світова  війна застала Ольгу в селі Дудчани Херсонської області. Німецькі загарбники ввійшли в село,  всіх жителів вигнали з рідних домівок. Тому доводилося  рятуватися в плавнях, жити у вологих смердючих землянках. Старша сестра на той час вже була одружена, мала двох дітей і жила в плавнях разом з мамою та бабусею . Переховувалися, щоб  не забрали до Німеччини. Важкий був час, але допомагали один одному як могли.  

     В 1948 році вийшла заміж, але чоловіка забрали до армії і вона залишилася сама з двома дітьми. Працювала в колгоспі ланковою, вела активний спосіб життя,  брала участь у  всіх заходах, що проводилися на селі. Пізніше пішла працювати дояркою на місцеву ферму.  

    В 1997 році переїхала разом з дітьми до села Долинське Запорізького району, де і проживає зараз ця чудова жінка.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора