A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Як пройшов День Конституції в Долинській ОТГ!

Дата: 02.07.2019 11:55
Кількість переглядів: 1865

 28 червня - День Конституції України, свято національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини! З нагоди відзначення 23 річниці Конституції України працівники закладів культури Долинської сільської ради провели низку масових заходів, присвячених такій урочистій даті.  

Естафету  святкування розпочали жителі села Нижня Хортиця. Відтак  27 червня, напередодні Дня Конституції України, місцеві жителі мали змогу перевірити свої знання Основного Закону нашої держави, взявши участь в урочистому брейн - ринзі "Кращий знавець Конституції України", який підготували та провели працівники Нижньохортицького сільського клубу та бібліотеки. Змагалися між собою 2 команди: хлопці проти дівчат. На швидкість відповідали на запитання, відгадували загадки, читали скоромовки, складали пазли та брали участь у бліц - опитуванні. За підсумками кращими знавцями Конституції України виявились хлопці, проте солодкі призи отримали всі учасники!

(фото Нижня Хортиця)

Продовжили марафон проведення заходів, присвячених державному святу, в Новослобідці.  До Новослобіської сільської бібліотеки завітала найактивніша молодь села. Надзвичайно цікава гра-вікторина чекала на присутніх, по завершенню якої діти взяли участь в конкурсі малюнку, який проходив на подвір'ї біля сільського клубу.

(фото Новослобідка)

З метою ознайомлення дітей з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, працівники Долинського сільського клубу та бібліотеки провели для місцевих дітей просвітницько-патріотичну годину "Мій рідний край ні з чим не порівняти".  Завідуюча  бібліотекою Яковчук С.О.  розповіла присутнім, про те як «народжуються» закони; пояснила, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною. Дітлахи активно відповідали на питання бліц-розминки «Моя країна – Україна!», декламували вірші про Батьківщину.

В читальному залі бібліотеки була розгорнута книжкова виставка-перегляд «Оберіг нашої державності», де читачам була запропонована правознавча, історично-довідкова та художня література.

(фото Долинське)

 

28 червня жителів села Нове Запоріжжя вітали з Днем Конституції України та Днем молоді в місцевому будинку культури, який зібрав на святковий концерт талановитих артистів художньої самодіяльності з 3 населених пунктів Долинської громади.

Святкова концерт на програма розпочалася з «Привітальної» танцювальної  композиції, під час якої учасниця художньої самодіяльності, окраса Новозапорізького  будинку культури Літвінова Ангеліна  вітала глядачів хлібом та сіллю. Ведучими заходу стали чарівні дівчата  Бжезицька Яна  та Карамова Поліна.  Особливою увагою та сердечним теплом підтримували присутні виступи  найменших учасників танцювальних колективів «Сонечко» Новозапорізького будинку культури (керівник                    Деркач Я.В. ) та «Малятко» Новослобідського сільського клубу (керівник Болотіна В.С.). 

Старанно готувалися до заходу  і танцювальні колективи «Глорія», «Вікторія» та «Позитив» Новозапорізького будинку культури (керівник Деркач Я.В.), які підготували патріотичні та сучасні  танцювальні  виступи, а енергійна та талановита дівчинка  Макогон Анастасія виконала надзвичайно драйвовий рок-н-рол.

Яскравими хореографічними композиціями вітали новозапоріжців учасниці танцювального колективу «Реверанс» Новослобідського сільського клубу, які під керівництвом Болотіної В.С. виконали  зворушливий «Контемп», динамічний «Хіп-хоп», ліричний танець «Грушечка» та колоритну «Подоляночку».  Не менш захоплюючими були виступи і гості з с.Долинське Швидкої Анастасії, яка є  неодноразовим переможцем у міжнародних та всеукраїнських конкурсах зі східних танців.  

Святковий концерт продовжився народним гулянням біля будинку культури.  Малеча з задоволенням бавилася на батутах та дитячих атракціонах, смакувала солодкою ватою та попкорном. У майстрині з села Долинське Швидкої І.В. можна було придбати патріотичні сувеніри, виготовлені власноруч.  Також всі охочі мали змогу зробити  фото на згадку  біля яскравих фотозон. Смачним шашликом та іншими смаколиками пригощали на фудзоні.  

(Фото Нове Запоріжжя)

До Дня Конституції - Основного Закону України, який закріплює права, свободи і обов'язки громадян України, її суспільно-політичний і державний устрій у Розумівському будинку культури  відбулася патріотична година «Україна в нашім серці». Присутні заслухали причини святкування Дня Конституції в Україні, історичні передумови та її значення. Було доведено, що найвищий закон утверджує багатовікове прагнення українського народу до незалежності і власної держави. Слухачі переконались, що прийняття Конституції є закономірною і важливою віхою в історичному розвитку України.  А також учасники творчих колективів Розумівського будинку культури підготували  патріотичне відеопривітання.

(відеопривітання Розумівка)

 

Урочистий концерт «Живи і міцній, моя юна Державо!» відбувся 28 червня у Високогірному.   З державним святом місцевих жителів  вітали творчі колективи Високогірненського сільського клубу.  Вокальний колектив «Золота молодь» виконали українські  колоритні пісні, а учасники танцювального колективу «Живчики» (керівник Болотіна В.С.) вітали присутніх  хореографічними композиціями.

(Фото Високогірне)

 

КЗ «Центр культури та дозвілля»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора