Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Вшанування пам'яті жертв голодоморів!

Дата: 25.11.2019 10:17
Кількість переглядів: 1010

              Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.  Ми маємо  пам’ятати ці трагічні  сторінки історії України, бо з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

          З метою гідного вшанування пам’яті  жертв  голодоморів в Україні  працівники  культури Долинської сільської ради провели цикл меморіальних та інформаційно – просвітницьких заходів.

             У Розумівській  бібліотеці була проведена інформаційно – просвітницька  година  «Пам'ять голоду – пам'ять серця». Під час заходу учні Розумівської школи поглибили свої знання  про  трагічні подій української історії. 

Фото без опису

фото Розумівська бібліотека

                      У Новослобідській  бібліотеці відбулася  година скорботи  «Горять свічки в людських долонях»,  в ході якого відвідувачі бібліотеки детальніше ознайомились з тематичною літературною виставкою.

Фото без описуФото без опису

 

фото Новослобідська бібліотека

                 У Нижньохортицькому клубі відбувся  перегляд  та обговорення відео хроніки «Голодомор. Зернятка надії», під час якої присутня  молодь надзвичайно пройнялася  документальними подіями 1932-1933 років.

Фото без описуФото без опису

 

фото Нижньохортицький клуб

               У Долинській  бібліотеці була проведена година-реквієм «В руках, що виростили хліб не залишили і зернини…». На заході присутні згадали про жахи голоду 1932-33 років, про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом «голодомор». Завідуюча бібліотекою Яковчук С.О. спонукала присутніх замислитись над питанням «Крихта хліба – багато це чи мало?».

Фото без опису

фото Долинська бібліотека

 

            Також 23 листопада у закладах культури Долинської сільської ради були приспущені Державні  Прапори та обмежено проведення розважальних заходів, а  о 16.00 приєднали до загальнодержавної Хвилини мовчання  та запалили свічки пам’яті за жертвами голодоморів в Україні.

 

історія нас горем вчить,

Щоб не забулось незабутнє.

Бо там, де пам'ять не мовчить,

Там щастям повниться майбутнє.

 

...Щоб у ранки і теплі, й холодні

Не ішли шикуватись хрести,

Щоб не плакали душі голодні,

Свічку-пам’ять свою захисти.

 

...Ніде нехай такого більш не буде!

Хай день новий життя несе нове.

Вклонімось низько сонцю й хлібу, люди!

В достатку Україна хай живе!

 

 

КЗ «Центр культури та дозвілля»

Долинської сільської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора