A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Вшановування  пам’яті героїв Крут!

Дата: 03.02.2020 11:28
Кількість переглядів: 477

               29 січня Україна відзначала та вшановувала  пам’ять героїв Крут, які понад 100 років тому боролися та загинули за вільну Україну. Відтак, з нагоди 102 річниці бою під Крутами, в закладах культури Долинської сільської ради відбулася низка тематичних заходів.

            У Новозапорізький бібліотеці відбулася інформаційна  година "Згадаймо юність, що горіла над Крутами". Завідуюча бібліотекою   Гринь А.Ю. розповіла присутнім, що ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. «Понад все вони любили свій коханий край», – писав Павло Тичина. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студентства. Відвідувачі  бібліотеки продекламували  вірші "Герої Крут"; "Крути".  Хвилиною мовчання присутні вшанування загиблих під Крутами.

(фото Новозапорізька  бібліотека)

             У  Нижньохортицькому клубі для дітей та молоді була проведена бесіда – огляд: «Трагедія Крут, крізь призму минулого». Відвідувачам розповіли про патріотизм студентів Київського університету імені Святого Володимира, які, незважаючи на молодий вік, стали на захист самостійної України. Присутні переглянули виставку історичних документів, присвячену Героям Крут.

(фото Нижньохортицький клуб)              

                    Працівники Розумівського будинку культури та бібліотеки провели урок мужності  для дітей «Крути: і сум, і біль, і вічна слава», на якому вони дізналися про героїчний вчинок молодих юнаків за допомогою інформаційного повідомлення та перегляду фільму "Крути - 1918".

(фото Розумівський БК та бібліотека)              

 

КЗ «Центр культури та  дозвілля»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора