A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

    21 лютого в закладах культури Долинської сільської ради відбулися виховні  та  мовознавчі заходи, присвячені Міжнародному дню рідної мови.

Дата: 24.02.2020 12:47
Кількість переглядів: 164

            

   Міжнародний день рідної мови в Долинській бібліотеці відзначили і дошкільнята, і школярі. Вихованці КЗДО «Мрія» познайомилися з історією виникнення мови, послухали прислів'я про мову, відгадували загадки та складали слова з окремих літер. Додому пішли із загадковими розмальовками: розмалювавши різними кольорами букви та склади, діти отримають малюнок. А школярі пригадали, коли українська мова була заборонена для вживання, які письменники-класики зробили свій внесок у розвиток рідної мови. Крім того, діти виконали декілька конкурсних завдань: «Утвори слово», «Спіймай апостроф», «Розшифруй слово». Для успішного виконання довелося пригадати голосні та приголосні звуки, алфавіт, правило написання слів з апострофом. На тематичній виставці мали змогу познайомитися з новими надходженнями, які допоможуть читачам удосконалити свої знання з української мови.

Фото без опису(фото Долинська бібліотека)

 

               У Новозапорізькій бібліотеці була проведена патріотична година під назвою: «Ти, рідна мово, чиста, як роса, цілюща й невичерпна, як криниця». Та оформлена тематична виставка «Наша мова звучить, як мелодія душі ". Створюючи плакат про рідну мову, діти освоїли техніку квілінг. А по завершенню підписали його.

Фото без опису

(фото Новозапорізька бібліотека)

У Новослобідській бібліотеці була проведена мовознавча вікторина «Слова, що нас збагачують» та оформлена  тематична виставка «Мова – живе коріння народу».

Фото без опису

(фото Новослобідська бібліотека)

 

КЗ «Центр культури та дозвілля»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора