A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

В комунальному закладі дошкільної освіти «Казка» Долинської сільської ради розпочалася вогнезахисна обробка дерв’яних  конструкцій.

Дата: 16.04.2020 11:02
Кількість переглядів: 482

В комунальному закладі дошкільної освіти «Казка» Долинської сільської ради розпочалася вогнезахисна обробка дерв’яних  конструкцій.

В даний час найбільш поширеним будівельним матеріалом традиційно залишаються деревина і вироби з неї. Однак поряд з достоїнствами, що вигідно відрізняють її від інших будівельних матеріалів, деревина володіє і недоліками, головними з яких є легкозаймистість і горючість.

У зв’язку з цим, важливого значення набуває проблема вогнезахисту деревини різними способами. Найбільш ефективними з яких є обробка вогнезахисними покриттям і просочення спеціальним вогнезахистним складом.
Спосіб вогнезахисту полягає в нанесенні на поверхню матеріалу, що захищає (покриття, ефективність якого визначається фізико-хімічними властивостями і адгезію до даної поверхні. При місцевому впливі короткочасного джерела запалювання вогнезахисні покриття ускладнюють горіння дерев’яних конструкцій, полегшують гасіння пожежі, а в ряді випадків виключають можливість його виникнення . Вогнезахист способом просочення полягає у введенні в матеріал спеціальних речовин – антипіренів. Цей спосіб забезпечує .захисту дерев’яних конструкцій від загоряння при локальному вогневого впливу в умовах виникнення пожежі. в даному випадку спостерігається тільки обвуглювання матеріалу, яке обмежується площею впливу полум’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора