A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.

Дата: 23.06.2020 09:27
Кількість переглядів: 732

         Щорічно 22 червня в Україні відзначається День скорботи і вшанування

пам'яті жертв війни. Ця дата припадає на день початку німецько-радянської

війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. Цього дня ми згадуємо усіх тих, хто впав на полі брані, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника. І наш святий обов’язок сьогодні – зберегти мир, спокій і злагоду у суспільстві задля світлої пам’яті тих, хто ціною свого життя йшов до Перемоги.

       З нагоди пам’ятної дати  працівники закладів культури Долинської сільської ради з дотримання умов карантину вшанували пам'ять полеглих солдат та   здійснили покладання квітів  до братських могил.

 В бібліотеках та  клубах були оформлені тематичні книжкові  та  фото виставки «Відбиток війни…», «Воєнні роки» та «Ніхто не забутий , ніщо не забуте». 

        Вокальний колектив «Золота  молодь» Високогірненського клубу підготували відео з виконанням воєнних  пісень, а Мороз Любов Василівна  продекламувала ліричний  вірш, присвячений всім солдатам, які  нині боронять кордони Україні на Сході. Учасники гуртків Новозапорізької бібліотеки Ситнік Костянтин  та гетьман Надія підготували вірш – заклик  про збереження миру  та  недопущення війни.

       На базі Розумівського будинку культури знаходиться музей імені П.Москаленка, в якому зібрано історичні довідки про події, які відбувалися на території Розумівки, біографії солдатів, які мужньо боронили рідний край та експонати, що лишила після себе Друга світова війна.

В сучасному шаленому ритмі життя варто пам'ятати про страшні події, які розгорталися на теренах нашої держави, а тому пам'ятаймо та вшановуймо всіх, хто став жертвами війни.

 

 

 

 

 

 

КЗ «Центр культури та  дозвілля»

Долинської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора