A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

29 серпня - День пам'яті захисників України

Дата: 31.08.2020 08:23
Кількість переглядів: 3221

           29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. З 2014 року уособленням захисників України стали Герої Небесної Сотні та учасники АТО. Захищаючи свою незалежність і територіальну цілісність у протистоянні російській агресії, наша країна змушена платити жахливу ціну. Внаслідок збройного конфлікту, розв'язаного Росією, загинули майже 10 тисяч українських синів і доньок, близько 24 тисяч було поранено.

          День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відзначається 29 серпня. Саме в цей день в ході Іловайської операції загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події розгорталися на полях, засіяних соняшником. Там попрощалися з життям сотні українських воїнів. Тому символом Дня пам'яті захисників України і став сонях.

       Україна щодня пам'ятає воїнів, які віддали своє життя за її волю та незалежність. Але 29 серпня – день для гідного вшанування їхньої пам'яті. День, коли кожен українець може подякувати загиблим захисникам, схиливши голову під час хвилини мовчання. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівкам. Адже герої живі, поки жива пам'ять про них.

        З нагоди відзначення цього пам'ятного дня у Долинській бібліотеці оформлена тематична виставка та проведений майстер- клас з виготовлення соняшника.

Фото без опису

(Долинська бібліотека)

 

           До Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність суверенітет і територіальну цілісність України в Новозапорізькій бібліотеці діє тимчасова книжкова виставка під назвою "Ми будемо стояти поки не закінчеться війна". Вшанували пам'ять героя України Мазура П.В., який загинув під час проведення антитерористичної операції на Сході України.

Фото без опису

(Новозапорізька  бібліотека)

 

       Книжкова виставка до Дня пам'яті захисників України оформлена у Бабурській бібліотеці.

Фото без опису

(Бабурська бібліотека)

 

        У Нижньохортицькій бібліотеці оформлена тематична виставка, метою якої є вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму.

Фото без опису

(Нижньохортицька бібліотека)

 

КЗ «Центр культури та  дозвілля»

Долинської сільської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора