A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

З Розумівського плацдарму підняли 10 невідомих солдат!

Дата: 04.09.2020 09:34
Кількість переглядів: 1372

Фото без опису

03.09.2020 року на території Долинської ОТГ ,а саме біля села Розумівка велись розкопки на Розумівському плацдармі  де було піднято 10 невідомих солдат. Розкомпаки займались Володимир Вікторович Дегтяр та Павло Миколайович  Бєлоус , які представляють військово-пошуковий загін Асоціації пошукових загонів Запорізької області «МІГ». Під час розкопок вони  розповіли про жорстокі  бої, які відбувались на цій території .

Довідка: Кровопролитні бої йшли на ділянці в Розумівці близько місяця. Нарешті війська 3-го Українського фронту отримали наказ форсувати Дніпро і створити плацдарм в районі сіл Розумівка, Нижня Хортиця, Канівське, Біленьке. Плацдарм мав велике значення для остаточного визволення обласного центру. Але головна його мета полягала в іншому, - відтягувати на себе значні сили німців, щоб ворог послабив інші ділянки оборони правого берега. В кінці листопада 1943 року завдання форсувати Дніпро в районі села Розумівки і захопити плацдарм на правому березі отримали і частини 60-ї гвардійської Червонопрапорної Павлоградської стрілецької дивізії.

Тут 26 листопада 1943 солдати вступив у свій останній бій. Бійці його роти непомітно для противника форсували Дніпро в районі села Хортиця і вступили в бій за розширення плацдарму. Успішно подолавши дротяні загородження, наші воїни увірвалися в окопи противника і вступили в рукопашний бій. Німці, які організували оборону на правому березі річки, негайно зробили енергійні заходи проти.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора