A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

      Ті, що згоріли в огні в перші хвилини двобою, землю прикрили собою. Як наші батьки на війні, не залишили пости, мужньо стояли на герці. Пам’ятник вознести їм треба у кожному серці!

Дата: 14.12.2020 15:32
Кількість переглядів: 617

   

 

 

           Щороку 14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який був встановлений згідно з указом президента від 10.10.2008 року на згадку про завершення           14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над зруйнованим енергоблоком ЧАЕС. В цей день ми згадуємо їх - тих , хто усвідомлено віддавали за нас своє життя у ядерному котлі.

        Аварія на Чорнобильській АЕС стала справжньою національною трагедією. Ядерна стихія опалила долі мільйонів українців, породила величезну кількість проблем. З плином часу вони змінюються, трансформуються, але не зникають.

 

        З нагоди відзначення цього пам’ятного дня  в закладах культури Долинської сільської ради  був проведений  цикл тематичних заходів. У Новозапорізькій бібліотеці діє виставка - реквієм, присвячена вшануванню односельця Пліса Володимира Васильовича, який був учасником ліквідації наслідків Чорнобильської трагедії у 1986-1987 роках.

      Велика шана і уклін до землі всім героям, всім, хто не жалкував себе, всім, хто спас нас від ще більшого лиха!

 

 

       Найбільша техногенна аварія в історії людства, яка сталася в Україні у квітні 1986 року, вразила всю планету. Трагедія, спричинена прагненням людини покращити собі життя, обернулася гірким полином в долях мільйонів. 28 чоловік двох пожежних караулів тієї ночі затулили собою не тільки станцію, а й Європу. Шестеро з них загинули відразу…

           Пам’ятником для загиблих стали поетичні твори Івана Драча, Ліни Костенко, Бориса Олійника, Миколи Сингаївського, Дмитра Павличка, Леоніда Горлача. Ця тема розкрита також у документальній повісті Ю.Щербака «Чорнобиль», романі В.Яворівського «Марія з полином у кінці століття», в прозовій збірці Є.Гуцала «Діти Чорнобиля», повісті-хроніці Л.Вірини «Тієї весняної ночі».

                До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Долинській бібліотеці діє виставка-возвеличення «Під полиновою зорею», на якій можна ознайомитися з переліченими вище творами.

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

       До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відео від Розумівського БК та бібліотеки "Пам'ятаймо! Вони захистили нас".

       Працівники Бабурського клубу та бібліотеки підготували онлайн приезентацію "Чорнобиль у цифрах і фактах".

 

 

       У Нижньохортицькій бібліотеці оформлений стенд-хронограф "Чорнобиль... чорний біль нашої рідної землі".

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 

        Виставка "Чорнобиль- два кольори", що діє в Новослобідській бібліотеці, присвячена героїзму та мужності людей, котрі брали участь у ліквідації катастрофи.

 

Фото без опису

 

КЗ «Центр культури та  дозвілля»

Долинської сільської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора