A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

До уваги водіїв!Будьте обережні на дорозі!

Дата: 13.01.2021 16:08
Кількість переглядів: 790

Шановні водії! Пам’ятайте, що в умовах ожеледиці навіть найсучасніший автомобіль миттєво не зупиниться, і невідомо, як при різкому гальмуванні транспортний засіб поведе себе далі.  А це означає, що швидка зупинка автомобіля просто неможлива. Такі дорожні умови вимагають від водіїв і пішоходів підвищеної уваги до заходів власної безпеки і бездоганного дотримання Правил дорожнього руху. Деякі поради для водіїв щодо керування  в умовах ожеледиці:

1. Початок руху на будь-якому транспортному засобі в умовах ожеледиці має бути плавним і м’яким. Намагайтеся встановити крісло так, щоб сидіти зручно, і пам’ятайте, що потрібно пристебнутися ременем безпеки.

2. Рухаючись по слизькій дорозі, намагайтеся їхати з постійною швидкістю. Заздалегідь знижуйте швидкість перед поворотами і перехрестями, а також світлофорами і нерегульованими пішохідними переходами.

3. Найважливіша вимога – це дотримання дистанції. Дистанція повинна бути більшою, ніж у сприятливих погодних умовах. На дорозі, покритій льодом, намагайтеся рухатися по смузі з найбільш інтенсивним рухом. Адже там, де їде більшість машин, крижане покриття на дорозі тане швидше, і рух там буде безпечнішим.

4. Якщо вам потрібно зупинитися на зимовій дорозі, постарайтеся знайти місце без ожеледиці. Бажано не зупинятися на підйомах і спусках. Рушати з місця в таких випадках – складно і небезпечно. Перед підйомом вибирайте відповідну передачу і швидкість заздалегідь.

5. Пам’ятайте: на слизькій дорозі є загроза втрати контролю над автомобілем.

6. Пішоходи, не ходіть по краю проїзної частини дороги.

7. Не перебігайте проїжджу частину дороги під час ожеледиці. В ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях автомобілів і падіння перед автомобілем, що рухається, а це може спричинити до трагічних наслідків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора