A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

День святого Валентина!

Дата: 15.02.2021 11:39
Кількість переглядів: 4169

       День святого Валентина  відзначається 14 лютого в Європі з XIII століття, в США – з 1777 року. У нас – з початку 1990-х років. З нагоди святкування цього Дня  закоханих в закладах культури Долинської сільської ради відбулися  тематичні  заходи для учасників гуртів.

           14 лютого у Долинському клубi для учасників гуртків відбувся захід до Дня закоханих "Світом рухає кохання....". Учасникам заходу були запропоновані ігри та конкурси, час провели весело та цікаво, діти отримали велечезне задоволення. Захід завершився приємним чаюванням у теплій романтичній атмосфері.

Фото без описуФото без опису

(Фото Долинського клубу)

           Напередодні Дня Святого Валентина в Розумівському будинку культури та бібліотеці відбувся шалений квест "Знайди своє серце", в якому з великим задоволенням брали активну участь учасники гуртків. В цьому квесті діти виконували різні завдання, грали в різноманітні  ігри та розгадували ребуси. Після закінчення квесту на всіх чекав смачний, солодкий подарунок - торт у вигляді серця.

Фото без описуФото без опису

(Фото Розумівського будинку культури та  бібліотек

        Напередодні Дня святого Валентина у Нижньохортицькому клубі відбулась конкурсно- розважальна програма та майстер- клас  з  розпису пряників кремом та глазур’ю. У конкурсах та квестах брали участь діти від 7 до  14 років. Усі отримали солодкі подарунки, а на додачу й гарний настрій.

Фото без описуФото без опису

(Фото Нижньохортицького клубу та  бібліотеки)

      З нагоди Дня Валентина у Новослобідській бібліотеці відбувся майстер – клас  з виготовлення  листівок – валентинок.

Фото без описуФото без опису

(Фото Новослобідська бібліотека)

         В Новозапорізькій бібліотеці напередодні свята пройшов майстер клас по виготовленню валентинки під назвою: "Зігрій серце близьким". Діти ознайомились з традиціями святкування свята та,  по- дитячому,  зрозуміли, що для них кохання - це тепло батьків, близьких та рідних для них людей. Також у діток була можливість зробили світлину на згадку, підібравши кумедні образи.

Фото без опису

(Фото Новозапорізька бібліотека)

           Традиційно на День  закоханих люди дарують один одному різні ласощі у формі серця, квіти і маленькі сувеніри. Повелось це ще з Середньовіччя. В 17 столітті, 14 лютого закохані обмінювались маленькими подаруночками: рукавичками, перстнями, ласощами. Та незмінними атрибутами свята досі залишаються валентинки та червоні троянди.

        В Бабурській бібліотеці пройшов майстер-клас з виготовлення валентинок "Серце моє кохає".

Фото без опису

(Фото Бабурська бібліотека)

        Готуючись до Дня святого Валентина, в Долинській бібліотеці відкрито книжкову виставку «Book love story», на якій можна знайти історії кохання, написані українськими та зарубіжними письменниками. 

       Учасники гуртка «Майстерня радості» виготовили символ свята – сердечко. А ще дізналися, що, виявляється, святий Валентин «живе» в Україні. Його мощі вже більше двох століть зберігаються в храмі Різдва Богородиці в місті Самбір на Львівщині. Нині сюди з’їжджаються десятки молодих людей на святкове богослужіння, щоб попросити Святого про сокровенне. 

Фото без опису

(Фото Долинська бібліотека)

 

КЗ «Центр культури та  дозвілля»

Долинської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора