A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Свято Масниці!

Дата: 15.03.2021 11:11
Кількість переглядів: 691

          Історія виникнення Масниць сягає глибокої давнини. Це одне із свят, яке дійшло до нас з язичницьких часів і збереглося після прийняття християнства. Масниці – веселі проводи зими, осяяні радісним очікуванням близького тепла, весняного оновлення природи. Цей тиждень наші предки намагалися провести весело і смачно. Тож працівники закладів культури Долинської сільської ради провели веселі  народознавчі заходи до Масниці.

           Юні користувачі Долинської бібліотеки протягом тижня пригадували, яку назву мають дні тижня і що дозволяється робити кожного дня протягом Масниць. Виготовили чудо-птахів, які на своїх крилах принесуть нам весну. Дізналися, як святкували Масниці під час правління Петра 1 та цариці Єлизавети. Розважалися, одягаючи «опудало». Проводжаючи Масниці, взяли участь у квесті «Млинцева гірка» та поласували традиційними святковими стравами.    

(фото Долинська бібліотека)

           Працівники Нижньхортицького клубу та  бібліотеки провели для дітей розважальну програму «Дорослим на радість, дітям на втіху».  Малечі в ігровій формі розповіли історію та традиції свята. Діти читали та декламували приказки та прислів’я про Масницю, провели ігри та забави, з задоволенням посмакували млинцями з сиром, медом та сирниками з сметаною. А наприкінці свята провели обряд української Масниці – поховання Колодія (спалювання опудала «Зими»).

(фото Нижньохортицький  клуб та  бібліотека)

          У Розумівському будинку культури та бібліотеці дуже весело відсвяткували свято Масниці. Діти завзято брали участь в різноманітних конкурсах, таких, як “Гойдалки”,  “ Дістань приз”, “Добра господарочка” та “Стрибки у мішку”. З цікавістю були учасниками майстер- класу з випікання ажурних млинців, де  проявили свою креативність та майстерність.

 

(Розумівський  будинок культури та  бібліотека)

 

          У Новослобідській  бібліотеці також відбулася яскрава  конкурсно – розважальна програма «Широка Масляна», під час якої всі присутні  частувалися  традиційними святковими смаколиками, отримали незабутні  емоції, враження та заряд позитивного настрою на цілий  рік.

(фото Новослобідська бібліотека)

 

КЗ «Центр культури та  дозвілля»

Долинської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора