A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

ДО КІНЦЯ РОКУ УКРАЇНА ОТРИМАЄ 47 МЛН ДОЗ ВАКЦИН ВІД COVID-19

Дата: 21.07.2021 13:59
Кількість переглядів: 632

 

Сьогодні в області доступні всі вакцини: Astra Zeneca, Pfizer-BioNTech, CoronaVac та Moderna. Препарати є на кожному пункті щеплення.  

  • Всі, хто відповідально ставиться до свого здоров’я, мають пройти щеплення. Вакцин достатньо. Всі вони сертифіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я, дієві та безпечні – прокоментував очільник області.

Олександр  Старух зауважив, що 5-й етап вакцинації від COVID-19 в області вже стартував. Кожен мешканець нашої області, незважаючи на належність до групи професійного або медичного ризику, може захистити себе від цієї хвороби. Щеплення проводяться силами мобільних бригад та стаціонарних пунктів щеплення, працюють Центри вакцинації населення від COVID-19 у Запоріжжі, Василівці, Бердянську та Мелітополі.

  • Наступне завдання – збільшити кількість масових центрів вакцинації та організувати їх щоденну роботу. Центр має бути у кожному районі області та великому місті з населенням понад 100 тисяч людей, – зауважив Олександр Старух.

Посадовець також додав, що сьогодні з територіями буде обговорено питання проведення імунізації в сільській місцевості. У громадах мають забезпечити або підвезення громадян до пунктів вакцинації, або зібрати групу бажаючих щепитися та запросити мобільну бригаду. Всі охочі повинні мати змогу пройти вакцинацію.

  • Ця філософія наближення послуг з вакцинації буде продовжена. Люди вже сьогодні можуть спокійно записуватися до центрів вакцинації через медичну систему, або просто взяти свої документи та прийти до найближчого пункту щеплення, – зазначив голова ОДА.

Також пройти щеплення можуть будь-які організовані трудові колективи (від 50-ти осіб). Для цього варто лише записатись за номером контакт-центру 0 800 602 019. Після опрацювання заявки колективу підприємства повідомлять, коли приїде мобільна бригада. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора