A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Протокол ТЕБ та НС № 25

Дата: 26.10.2021 12:52
Кількість переглядів: 647

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

Сільський голова,

голова місцевої комісії

з питань ТЕБ та НС та голова

оперативного штабу

 

_________Богдан ФЕДЧУК

 

ПРОТОКОЛ

засідання оперативного штабу

позачергового засідання місцевої комісії

з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області

 

22.10.2021 с.Долинське № 25

 

Головуючий: сільський голова - голова комісії Богдан Федчук

Присутні: члени Комісії

 

ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО:

 

 

1. Про епідемічний стан на території громади , пов’язаний з поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Доповідач: заступник голови Галина Данільчак

 

2. Про виконання заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Доповідачі:

заступник сільського голови Галина ДАНІЛЬЧАК;

генеральний директор комунального некомерційного підприємства “Долинський ЦПМСД” Ольга КОЛЕСНИК.

 

 3. Про загрозу зриву своєчасного початку та сталого проходження опалювального періоду 2021/2022 років в бюджетних установах, які використовують природний газ.

Доповідач: заступник голови Тимофій Шаповалов

 

 

З питання ПЕРШОГО порядку денного:

«Про епідемічний стан на території громади, пов’язаний з поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»

Доповідач: заступник голови Галина Данільчак

 

 

ВИРІШИЛИ:

 

1. Прийняти до уваги інформацію доповідача.

 

Рішення Комісії прийнято одноголосно.

 

З питання ДРУГОГО порядку денного:

«Про виконання заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом
SARS-CoV-2
»

ДОПОВІДАЛИ: заступник сільського голови Галина ДАНІЛЬЧАК;

генеральний директор комунального некомерційного підприємства “Долинський ЦПМСД” Ольга КОЛЕСНИК.

 

 

 

ВИРІШИЛИ:

 

 1. Прийняти до уваги інформацію доповідачів.

 

2. Керівникам структурних підрозділів громади , суб’єктів господарювання незалежно від форми власності, в межах компетенції забезпечити безумовне виконання на території області обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктами 3 та 35 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»
(зі змінами) та
вимог визначених розпорядженням керівника робіт регіонального рівня з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом
SARS-CoV-2, в Запорізькій області
від 20.10.2021 № 15 «Про ліквідацію наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Термін виконання: на період дії «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки

3. Генеральному директору КНП « ДЦПМСД» Колесник О.Я. продовжити проведення щоденної оцінки епідемічної ситуації щодо гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі -- COVID-19) у розрізі кожного окремого села . У разі ускладнення епідемічної ситуації негайно про це інформувати керівництво ради.

Термін виконання: на період карантину

 

4. Сектору взаємодії з громадами Відділу превенції Запорізького районного управління поліції Головного управління національної поліції в Запорізькій області посилити контроль за дотриманням протиепідемічних обмежень на території громади , у тому числі у складі спільних мобільних груп, за дотриманням протиепідемічних обмежень на території , зокрема стану дотримання карантинних обмежень у громадському транспорті.

Термін виконання: на період карантину

 

5. Відділу освіти , молоді та спорту мобільній групі Долинської сільської ради разом з представниками Держпродспоживслужби в Запорізькому районі продовжити здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів суб’єктами підприємницької діяльності, у тому числі закладами громадського харчування (ресторанами, кафе, барами, закусочними, їдальнями, кафетеріями, буфетами тощо), ринками, закладами освіти, фізичної культури та спорту, закладами, що надають послуги з розміщення, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів тощо.

Термін виконання: на період карантину

 

6. Генеральному директору КНП « ДЦПМСД» Колесник О.Я. забезпечити 100 % страхування працівників, які задіяні у наданні медичної допомоги хворим на COVID-19;

вирішити питання щодо переукладання договорів страхування працівників, якщо їх термін закінчився або спливає;

звернути увагу на стан здійснення страхових виплат працівникам, які застраховані на випадок захворювання на COVID-19 та були інфіковані, а також, провести роз’яснювальну роботу з цими працівниками щодо звернень до страхової компанії, з якою укладені договори з метою отримання страхових виплат.

Термін виконання: постійн

 

 

7. Кузьменко А.С. інформувати населення щодо можливого запровадження додаткових обмежень до здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах та залізничним транспортом на внутрішньообласних (міжміських та приміських) маршрутах, а саме: наявність у всіх пасажирів, крім осіб до 18 років, негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до дня поїздки; або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини; або міжнародного, внутрішнього сертифіката чи іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Термін виконання: до 25.10.2021

 

8. КНП « ДЦПМСД» ДСР ЗР ЗО

 

1) розглянути питання розширення мережі пунктів щеплень у підпорядкованих закладах охорони здоров'я для розширення можливостей проведення своєчасної вакцинації населення.

Термін виконання: негайно

2) забезпечити:

необхідну кількість засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих та лікарських засобів, виробів медичного призначення;

Термін виконання: постійно

своєчасну виплату заробітної плати медичним працівникам, задіяним в подоланні COVID-19, із усіма доплатами, передбаченими чинним законодавством;

Термін виконання: постійно

розгляд питання щодо стимулюючих виплат медичним працівникам, які залучені до надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19 та вакцинальної кампанії;

Термін виконання: постійно

дієву, своєчасну координацію взаємодії між закладами охорони здоров'я, визначеними для надання медичної допомоги для пацієнтів з COVID-19, закладами охорони здоров'я первинної та вторинної ланки щодо своєчасного коригування маршрутів пацієнтів, з урахуванням епідемічної ситуації, завантаженості ліжок в межах територій районів;

Термін виконання: постійно

контроль стосовно щоденної роботи всіх пунктів щеплення, які знаходяться на відповідній території;

Термін виконання: постійно

 

9. Начальнику відділу освіти молоді та спорту Харченко Ю.В. запровадити дистанційне навчання в закладах освіти до 29.10.2021.

 

10. Начальнику Служби у справах дітей Москаленко Т.В. :

забезпечити проведення профілактичних рейдів (заходів) тільки у разі потреби негайного втручання у ситуацію, яка загрожує життю та здоров’ю дитини;

вжити заходів щодо забезпечення посадових осіб служби у справах дітей засобами індивідуального захисту під час проведення профілактичних рейдів (заходів);

винайти можливість щодо технічного забезпечення проведення засідань Комісії з питань захисту прав дитини в режимі онлайн.

Термін виконання: на період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки

 

11. Кузьменко А.С. забезпечити:

1) широке інформування населення про встановлення на території о «червоного» рівня епідемічної небезпеки;

Термін виконання: на період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки

2) проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо необхідності дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, які передбачені «червоним» рівнем епідемічної небезпеки, зокрема щодо заборони перебування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно:

на територіях закладів охорони здоров’я та освіти;

в підземних переходах;

на зупинках громадського транспорту;

 на інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра;

Термін виконання: на період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки

 

 

Рішення Комісії прийнято одноголосно.

 

 

З питання ТРЕТЬОГО порядку денного:

«Про загрозу зриву своєчасного початку та сталого проходження опалювального періоду 2021/2022 років в бюджетних установах, які використовують природний газ»

ДОПОВІДАВ: заступник сільського голови Тимофій Шаповалов

 

ВИРІШИЛИ:

 

1. Прийняти до уваги інформацію доповідача.

 

2. Керівникам структурних підрозділів забезпечити подання до ТОВ «ГК Нафтогаз Трейдинг» необхідного пакету документів для підписання договорів на постачання природного газу підвідомчими бюджетними установами та організаціями.

Термін виконання: до 23.10.2021

 

3. Фінансовому відділу ДСР :

вжити заходів щодо передбачення в місцевих бюджетах на 2022 рік кошти на облаштування засобами дистанційної передачі даних комерційних вузлів обліку природного газу всіх установ та закладів бюджетної сфери, розташованих на підпорядкованих територіях, відповідно до пункту 4 постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 № 2494 «Про затвердження Кодексу газорозподільних систем»;

Термін виконання: до 20.12.2021

копії відповідних рішень про місцеві бюджети на 2022 рік з зазначеними заходами надати Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації

Термін виконання: до 25.12.2021

 

 

 

 

Секретар комісії                                                                  Анастасія КУЗЬМЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора