A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Фонд соціального страхування повідомляє!

Дата: 30.11.2021 09:38
Кількість переглядів: 797

Фото без опису

Щодо оплати періоду тимчасової втрати працездатності особі, яка відсторонена від виконання посадових обов’язків з припиненням виплати заробітної плати

 

Запорізьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області повідомляє.

Відповідно до частини першої статті 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105 (зі змінами) допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати.

Відповідно до частини першої статті 1 Закону України «Про оплату праці» заробітна плата  це винагорода, яку за трудовим договором роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу.

Наказом МОЗ України від 04.10.2021 № 2153, зареєстрованим у Міністерстві Юстиції України від 07.10.2021 за № 1306/36928, затверджено Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на період дії карантину (далі Перелік). Наказом МОЗ України від 01.11.2021 № 2393, зареєстрованим у Міністерстві Юстиції України від 08.11.2021 за № 1452/37074, внесені зміни до цього Переліку.

Відповідно до статті 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов’язковим профілактичним щепленням також проти інших відповідних інфекційних хвороб. У разі відмови або ухилення від обов’язкових профілактичних щеплень у порядку, встановленому законом, ці працівники відсторонюються від виконання зазначених видів робіт. Профілактичні щеплення проводяться після медичного огляду особи в разі відсутності у неї відповідних медичних протипоказань. 

У випадку відсторонення особи, яка не дотримується вимог щодо обов’язкової вакцинації проти COVID-19, від виконання посадових обов’язків з припиненням виплати заробітної плати факт втрати заробітної плати у разі хвороби або травми в такий період відсутній. 

Враховуючи вищевикладене, допомога по тимчасовій непрацездатності на підставі виданого листка непрацездатності не надається за дні тимчасової непрацездатності, що збігаються з днями відсторонення від виконання посадових обов’язків з припиненням виплати заробітної плати.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора