A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Фонд соціального страхування інформує!

Дата: 23.09.2022 15:21
Кількість переглядів: 758

Інформація про нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання, що сталися на підприємствах м. Запоріжжя та Запорізького району Запорізької області за період з 17.09.2022 по 23.09.2022

 

За період з 17.09.2022 по 23.09.2022 до Запорізького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області надійшло:

  • 4 повідомлення про нещасні випадки на виробництві (у т.ч. 2 смертельних нещасних випадки), групові нещасні випадки відсутні. 

  • 4 повідомлення про гостре професійне захворювання у медичних працівників закладу охорони здоров’я м. Запоріжжя у яких в 2020-2021 роках при виконанні трудових обов’язків було виявлено підозру на захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19, але розслідування цих випадків не було проведено роботодавцями; 

  • 3 повідомлення про випадки хронічного професійного захворювання на підприємствах м. Запоріжжя. Причиною захворювань став тривалий стаж роботи в шкідливих виробничих умовах.

Від підприємств, установ та організацій, розташованих на території Долинської об’єднаної територіальної громади Запорізького району Запорізької області, повідомлення про нещасні випадки на виробництві, випадки гострого професійного захворювання, випадки хронічного професійного захворювання не надходили.

Утворені комісії з розслідування, до складу яких входять страхові експерти з охорони праці відділу профілактики страхових випадків Запорізького відділення, з’ясовують обставини та причини нещасних випадків, гострих професійних захворювань (отруєнь) та хронічних професійних захворювань.

На одному із промислових підприємств м. Запоріжжя працівник рухаючись вздовж залізничної колії  супроводжував потяг. Під час пересування по покриттю з гравію він не дивився під ноги, наступив на камінець камінець та оступився. Внаслідок чого отримав травму правого колінного суглобу.

У розслідуванні всіх нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань беруть участь представники Фонду соціального страхування України (далі - Фонд).

Підставою для оплати Фондом потерпілому витрат на медичну допомогу, проведення медичної, професійної та соціальної реабілітації, а також страхових виплат є акт розслідування нещасного випадку або акт розслідування професійного захворювання (отруєння) за встановленими формами.

Запорізьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області, здійснює заходи, спрямовані на запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров'ю найманих працівників, викликаної умовами праці.

Потерпілі від нещасних випадків пов’язаних з виробництвом, які отримали стійку втрату працездатності, встановлену МСЕК, упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності.

Також Фонд проводить одноразову страхову виплату потерпілому, розмір якої визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, виходячи з 17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права потерпілого на страхову виплату. Якщо комісією з розслідування нещасного випадку встановлено, що ушкодження здоров’я настало не лише з вини роботодавця, а й внаслідок порушення потерпілим нормативних актів про охорону праці, розмір одноразової допомоги зменшується на підставі висновку цієї комісії, але не більш як на 50%.

Одноразова грошова допомога і щомісячні страхові виплати призначаються і для членів сімей загиблих працівників.

Для упередження нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань страхові експерти з охорони праці виконують наступну роботу:

надають страхувальникам консультативну, методичну та інформаційну допомогу, сприяють у створенні ними та реалізації ефективної системи управління охороною праці;

у складі відповідних комісій беруть участь у перевірці знань з питань охорони праці посадових осіб та інших працівників підприємств;

у межах наявних можливостей розповсюджують серед роботодавців нормативно-правові акти з охорони праці та соціального страхування на електронних і паперових носіях;

надають допомогу та беруть участь у розробленні актів з охорони праці, що діють у межах підприємства;

проводять іншу профілактичну роботу у межах компетенції.

 

Страховий експерт з охорони праці

відділу профілактики страхових випадків

Запорізького відділення управління

виконавчої дирекції Фонду соціального                                         Людмила ОМЕЛЬЯНЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора