A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Посилення спроможності громади надавати публічні послуги мешканцям – міні-конференція для постраждалих громад

Дата: 19.10.2023 09:28
Кількість переглядів: 142

Посилення спроможності громади надавати публічні послуги мешканцям – міні-конференція для постраждалих громад

10-12 жовтня у Києві відбулася міні-конференція для керівництва ЦНАП деокупованих та постраждалих громад України «Посилення спроможності громади надавати публічні послуги мешканцям».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

З вітальним словом до учасників звернулася Сусанна Делланс, радник з питань реформ Посольства Швеції в Україні: «Децентралізація залишається у фокусі нової стратегії підтримки України, затвердженої Урядом Швеції. Посилення спроможності місцевого самоврядування є одним з рушійних факторів стабілізації соціоекономічного стану в регіонах, відновлення і сталого розвитку громад».

Учасники разом з експертами Проєкту стратегували щодо розвитку мережі ЦНАП, обговорювали механізми залучення старост до надання послуг, цифрову трансформацію галузі. 100% авдиторії зазначили, що планують застосовувати отримані знання та навички у подальшій роботі.

Марина Бобраніцька, начальниця управління системного розвитку надання адмінпослуг Міністерства цифрової трансформації України, також долучилася до обговорення поточних викликів з інтеграції послуг, відновлення і розвитку мережі ЦНАП

«У цьому році ми не лише активно координуємо утворення ЦНАП у кожній громаді, але й зосередили свою увагу на утворенні ЦНАП в громадах, де проживає менше 10 тисяч мешканців. Сьогодні понад 400 таких громад вже мають фронт офіси ЦНАП, але дуже важливо продовжувати процес відновлення та наближення якісних адміністративних послуг у кожній громаді. Ми також багато працюємо над запровадженням нових послуг і стандартів у сфері надання послуг для ветеранів та членів їх родин», - наголосила Марина Бобраніцька.

Робочі сесії міні-конференції охопили теми інформування та залучення громадськості в умовах воєнного стану, гендерних аспектів та інклюзивності у сфері надання послуг, психологічній витривалості при роботі з клієнтами. Окремо, під час сесії з психологом, були розглянуті психологічні аспекти надання послуг ветеранам.

Представники 29 громад разом із представниками обласних адміністрацій Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Миколаївської, Одеської, Харківської, Чернігівської взяли участь у заході.

Це вже четверта міні-конференція шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» для представників деокупованих та постраждалих громад в рамках комплексної кризової підтримки.

інформація з сайту:https://www.prosto.in.ua/ua/novyny/novyny/posilennya-spromozhnosti-gromadi-nadavati-publichni-poslugi-meshkantsyam-mini-konferentsiya-dlya-postrazhdalikh-gromad

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора