A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Освітянські новини: Google, Microsoft та хмарні технології

Дата: 05.11.2017 21:04
Кількість переглядів: 1143

Кілька днів поспіль Новозапорізька ЗОШ була Меккою для освітян громади, про це сайту http://dolynska.gromada.org.ua/ розповіла в.о. начальника відділу освіти, молоді і спорту Долинської сільської ради Юлія Харченко.

Так, 31 жовтня на базі Новозапорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбулося засідання міжшкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів.

Роботу семінару розпочала господиня Новозапорізької ЗОШ, Ірина Кузьміна, яка презентувала навчальний заклад учасникам семінару.

В ході заходу розглядалися питання, а саме:

*Новий закон України «Про освіту». Нова школа. (доповідач – Безсмертна Л.І., вчитель Розумівської ЗОШ);

*Майстер-клас  «Робота з дитячою книжкою». Використання комплектів «Читаю сам» 1, 2 кл,  який підготували та провели вчителі початкових класів Новозапорізької ЗОШ, на чолі з керівником ММО – Заставською Г.В.

 *Аналіз результатів шкільного етапу олімпіад з математики та природознавства, в обговоренні якого взяли участь всі учасники семінару.

Учасники семінару опрацювали принципи навчання учнів початкової школи, зокрема, при роботі з дитячою книжкою, враховуючи індивідуальні особливості учнів для формування стійкості знань, умінь і практичних навичок.

Серед запрошених на захід були: заступник голови Долинської сільської ради з гуманітарних питань – Галина Данільчак, провідний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Долинської сільської ради - Інна Кузнецова, та старший викладач Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, магістр з педагогіки вищої школи - Ольга Петрик .

Детальніше за посиланням http://nz-school.zp.ua/metodichna-robota/177-mayster-klas-robota-z-dityachoyu-knizhkoyu.html

02 листопада, на базі Новозапорізької загальноосвітньої школи, відбувся науково-практичний семінар з проблеми "Хмарні технології в  управлінському процесі освітнього закладу". В роботі семінару взяли участь провідні спеціалісти відділу освіти Долинської ОТГ: директори, заступники директорів і вчителі  ЗНЗ; завідувачі і вихователі ДНЗ.

Під час роботи тренінгу, який проводила старший викладач кафедри дошкільної освіти КЗ ЗОІППО Людмила Шульга, слухачі ознайомилися з нормативно-правовою базою з використання хмарних технологій в освітньому процесі, науково-теоретичними засадами Інформатизації освітнього закладу, видами хмарних технологій,  хмарними послугами для освіти найактивнішіх у світовому масштабі корпорацій Google та Microsoft .

3 листопада, на базі відділу освіти, молоді та спорту Долинської ОТГ, відбувся семінар «Психолого-педагогічні особливості  розвитку обдарованості учнівської молоді».

В роботі семінару взяли участь: заступники директорів шкіл з НВР, керівники ММО, психологи ДНЗ. Запрошено кандидата педагогічних наук, в.о.доцента кафедри менеджменту освіти та психології КЗ ЗОІППО Тетяну Бабко, яка ознайомила учасників з Теоріями вивчення проблеми обдарованості.

Учасниками семінару обговорено Інноваційні стратегії розвитку здібностей на основі потребністно -інструментального підходу та Систему основних потреб обдарованих дітей і підлітків.

 …фото на згадку про тісну співпрацю.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора