Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Розширення повноважень медичної сестри в КНП « Долинський ЦПМСД» ДСР ЗР ЗО 

Дата: 26.09.2024 12:52
Кількість переглядів: 65

Фото без описуРозширення повноважень медичної сестри в КНП « Долинський ЦПМСД» ДСР ЗР ЗО 
У пацієнтів Долинського центру первинної медико-санітарної допомоги з’явилася можливість отримати  послуги на прийомі у медичної сестри. За ініціативи медичного директора КНП «Долинський ЦПМСД» ДСР ЗР ЗО Колесник Ольги Яківни в закладі впроваджено Автономне медсестринство . Такий підхід  передбачатиме здійснення медсестрами самостійного консультування пацієнтів щодо неінфекційних захворювань та профілактики  загострень хронічних хвороб. Запровадження такої моделі дасть можливість оптимізувати робочий час медперсоналу, зменшити час очікування пацієнтами на прийом у спеціаліста, вивільнити час лікарів для вирішення складніших питань та випадків, що в свою чергу сприятиме підвищенню якості послуг, збільшенню задоволеності пацієнтів за рахунок покращення комунікації та більшої уваги до їхніх потреб. Перерозподіл обов’язків між лікарями та медсестрами дає можливість підвищити доступність, якість та ефективність медичної допомоги, а також оптимізувати використання ресурсів системи охорони здоров’я.
Цю інтервенцію  запроваджують у нашій громаді у межах Програми «Відновлення доступу населення до медичної допомоги», що виконується за підтримки Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я». 
У межах Програми заплановане навчання лікарів та медичних сестер . Останні підвищуватимуть кваліфікацію шляхом відпрацювання навичок самостійного консультування пацієнтів щодо факторів ризику. 
Медсестра з розширеними повноваженнями  – поширена світова практика, і ми маємо надію, що будемо ефективно застосувати підхід у нашому закладі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора