A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Фотозвіт: Як в громаді Івана Купала святкували

Дата: 09.07.2018 12:46
Кількість переглядів: 1301

Івана Купала - одне з найбільш древніх і містичних слов'янських свят, яке відзначають  в ніч з 6 на 7 липня. Свої витоки свято Івана Купала, або Іванів день бере ще з часів язичництва. Спочатку цей день був присвячений язичницькому богу Купалі. Але після християнізації Київської Русі назва цього дня доповнилося ім'ям Іоанна Хрестителя (Предтечі), день народження якого збігався з купальським святом.

Фото без опису

На території Долинської ОТГ 6 та 7 липня відбулися традиційні заходи з нагоди святкування Івана Купала. На березі Дніпра біля села Розумівка та біля ставка в селі Долинське розгорнулися неймовірні театралізовані дійства. На заходах були присутні поважні гості: голова Долинської сільської ради Федчук Б.М., заступник голови Долинської сільської ради з гуманітарних питань Данільчак Г.В., староста Розумівського старостинського округу Богоутдинова Н.М., начальник Відділу освіти, молоді та спорту   Харченко Ю.В та директор КЗ «Центр культури та дозвілля» Галушка О.А., які привітали присутніх зі святом та побажали гарного настрою. Під час заходів глядачів розважали казкові персонажі веселими іграми та забавами, голосно лунали купальські пісні, заворожували учасниці танцювальних колективів виконання хореографічних композицій, водили хороводи. Хлопці та дівчата стрибали через купальське вогнище, супроводжуючи примовляннями та ворожіннями "на силу, на здоров'я, на красу, на врожай". Звісно, найемоційнішими та найяскравішими моментами  святкування стало спалювання опудал Купала та Марени, які уособлюють чоловіче (сонячне) та жіноче (водяне) начала.  А також пускання дівчатами  вінків на воду, аби зустріти скоріше свого судженого.

Всіх присутніх пригощали запашною гарячою кашею з м’ясом, яка була приготована за сприяння голови Долинської сільської ради Федчука Б.М. 

Народні гуляння продовжилися до пізньої ночі під запальні ритми дискотеки.

>>> Святкування на березі Дніпра біля с.Розумівка

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

БІЛЬШЕ ФОТО в нашій Фотогалереї та на нашій Фейсбук-сторінці

>>> Святкування біля ставка с.Долинське

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

А 7 липня працівники Нижньохортицького сільського клубу та бібліотеки також приєдналися до святкування Івана Купала, тому на березі Дніпра разом з дівчатами плели з польових квітів віночки та пускали їх на воду. Загадували бажання, водили хороводи.

Фото без опису

Також 7 липня жителі с.Високогірне святкували Івана Купала.

Фото без опису

Автор: КЗ «Центр культури та дозвілля»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора