A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

День Соборності в закладах культури!

Дата: 24.01.2020 10:07
Кількість переглядів: 442

            В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

            22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.  З нагоди цієї важливої історичної дати у закладах культури Долинської сільської ради проходили інформаційно –просввітницькі  та  патріотичні  заходи,   метою яких було  відродження паростків духовності, пробудження зацікавленості  до поглибленого вивчення iсторiї  та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.

Фото без опису

(фото Нижня Хортиця)

                  В Розумівському будинку культури відбувся інформаційно – пізнавальний  захід до Дня Соборності України для учнів 10 класу Розумівської школи. З цього приводу працівники закладу підготували для  присутніх змістовну та цікаву інформацію, яку учні з легкістю запам'ятають та будуть використовувати, як на уроках, так і в житті. Для закріплення матеріалу було проведено квест "Наша країна єдина", який дуже сподобався дітям. В ньому  висвітлили питання, які стосуються саме соборності та єдності України, історичні факти та події. Розгадуючи загадку, команда отримувала можливість знайти лист, в якому знаходилась частинка кордону України.

Фото без опису

(фото Розумівський БК)

              Щороку 22 січня весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за об'єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто словом і багнетом намагався відродити незалежну Соборну Українську державу. В Акті злуки проголошувалося: «Однині воєдино вливаються століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України, Західноукраїнська Народна Республіка і Наддніпрянська Велика Україна». Про це дізналися користувачі Долинської бібліотеки, які завітали до закладу на виставку-коментар «Освячене братання на віки». Діти відповіли на питання вікторини, розгадали кросворд, читали вірші про Україну відомих поетів.

Фото без опису

(фото Долинська бібліотека)

 

             Інформаційна година "Соборність України: від ідеї до сьогодення" була проведена у Новозапорізький бібліотеці. На заході діти дізналися про об'єднання українських земель у єдину державу, що стало основоположною подією для новітнього українського державотворення. Також присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять земляка учасника АТО Мазура П.В., який загинув за свободу та територіальну цілісність України в зоні проведення антитерористичної операції.

Фото без описуФото без опису

(фото Новозапорізька бібліотека)

                  У Новослобідській бібліотеці була проведена патріотична година "Україна - єдина країна", під час якої присутні поглибили свої знання про історію походження державного свята , про його фундаментальну важливість. Також відвідувачі бібліотеки мають змогу ознайомитися з тематичною книжковою виставкою "Єдина і неподільна Україна".

Фото без описуФото без опису

(фото Новослобідська бібліотека)

 

КЗ «Центр культури та дозвілля»

Долинської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора