A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Пілотний проєкт «Aгpo Варта»

Дата: 28.10.2021 09:32
Кількість переглядів: 405

Питания утилізаціі небезпечних відходів е надзвичайно актуальним для розвитку сталого та екологічно свідомого сільського господарства. Забезпечення прозорих та зрозумілих механізмів поводження з такими відходами для сільськогосподарських виробників е надзвииайно важливою умовою належного розвитку як сільських територій так i аграрного сектору у цілому.

Одним із типів відходів, які потребують уваги, с тара з-під засобів захисту рослин (надалі — ЗЗР). На сьогодні, відповідно до чинного законодавства, така тара відноситься до небезпечних відходів i поводження з нею мас відбуватися лише із залученням належно ліцензованих операторів, які мають відповідні логістичні та виробничі потужності й високі стандарти поводження з небезпечними відходами.

Наразі для держави актуальним е збільшення обсягів збору та забезпечення належноі’ переробки такої тари, вдосконалення логістичних маршрутів для оптимізаціі процесу збору, налагодження комунікації між усіма суб’сктами, а також підвищення ефективності поводження з такою тарою, що відноситься до небезпечних відходів.

3 ціею метою провідні світові виробники ЗЗР об’едналися на платформі Свропейської Бізнес Асоціацїі та запустили пілотний проскт «Aгpo Варта» (надалі — «Aгpo Варта»), метою якого е запровадження культури відповідального поводження з використаною тарою з-під засобів захисту рОслиН.

Так, компаніями-засновниками «Aгpo Варти» е наступні виробники та імпортери ЗЗР: ТОВ

«АДАМА УKPAÏHA», ТОВ «БАСФ T.O.B», ТОВ «БАЙСР», ТОВ «ФМС YKPAÏHA», ТОВ

«НУФАРМ УKPAÏHA», ТОВ «САММІТ-АГРО ЮКРЕЙН», ТОВ «СИНГЕНТА», ТОВ «ЮПЛ YKPAÏHA».

Даний Проект отримав дозвіл Антимонопольного комітету України на узгоджені дії (Рішення №562-p від 28 серпня 2020 року), а також офіційну підтримку Міністерства економікп України, Міністерства аграрної політики та продовольства України та Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів України.

В рамках Проекту за результатами тендеру були відібрані компаніі, що мають ліцензію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на поводження з небезпечними відходами, які відповідають екологічним та технічним вимогам щодо процесів переробки та утилізацїі тари з-під ЗЗР. А також впроваджено електронну платформу, за допомогою якої можна подавати заявки на збір та переробку тари з-під ЗЗР в онлайн форматі (h ://a г а а i ).

Нижчезазначені компаніі безкоштовно для кінцевих користувачів забезпечать повний цикл поводження з тарою з-під ЗЗР компаній-учасників проекту (збирання, перевезення, переробку та утилізацію).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора